Antena Căutare

Rețetă de gogoși dospite, preparată de chef Nicolai Tand la Super Neatza, 9 iunie 2022

În ediția din 9 iunie 2022 de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit mai multe rețete culinare printre care și o rețetă de gogoși dospite.

Gogoși dospite, așezate pe o farfurie și decorate cu zahăr Galerie
Aluatul pentru gogoși se lasă la dospit la loc cald pentru aproximativ o oră | Rețeta lui Nicolai Tand la Super Neatza

Chef Nicolai Tand își păstrează obiceiul de a prepara mai multe rețete culinare într-o singură ediție a matrinalului Super Neatza, cuprinzând aproape toate categoriile de rețete. În ediția din 9 iunie 2022, a emisiunii, Nicolai a preparat o rețetă de salată rece cu paste, o rețetă de ardei verzi în tempura, o rețetă de nuggets cu piept de pui, pentru copii, dar și o rețetă de desert delicios și de nerefuzat: gogoși dospite.

Citește și: Cum se fac cele mai gustoase și aromate Gogoși cu mere și scorțișoară? Rețetă simplă și rapidă de desert delicios.

Vă prezentăm mai jos lista de ingrediente și pașii negesari pentru rețeta de gogoși, rețetă pe care o veți îndrăgi și voi, cu siguranță.

Rețetă de gogoși dospite - Ingrediente

  • 500 gr făină
  • 300 ml lapte
  • 50 gr unt topit sau ulei
  • 50 gr zahăr
  • 10 gr drojdie uscată
  • 2 ouă
  • esență de vanilie
  • coaja de la o lămâie
  • 1/4 linguriță cu sare
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră, cu aromă de vanilie pentru decor

Citește și: Ardei umpluți cu carne și orez, în sos de roșii

Rețetă de gogoși dospite - Mod de preparare

Mai întâi se trece făina prin sită într-un bol încăpător. Pentru reușita sigură a unui aluat perfect, făina se va cerne de 2-3 ori. Se face o adâncitură la mijloc și se adaugă drojdia cu zahărul și puțin lapte cald. Se amestecă bine aceste ingrediente și se lasă așa până se formează mici bule la suprafața amestecului.

Citește și: Gogoși cu iaurt și trei sosuri de ciocolată. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 25 februarie 2022

Într-un vas, se amestecă ouăle cu untul topit sau cu uleiul, esența, sarea și coaja de lămâie. Se toarnă această compoziție în vasul cu făină, apoi se toarnă laptele cald și se amestecă intens toate ingredientele. Se frământă un aluat, nu foarte ferm care se acoperă cu un bol de sticlă și se lasă la dospit pentru aproximativ 0 oră, la loc cald și ferit de curent.

Se respectă procedeul de la rețeta de cozonac pentru dospirea aluatului de gogoși.

După ce aluatul este bine dospit, se rup bucăți din el care se modelează sub formă de bile, pe masa presărată cu făină.

Citește și: Gogoși de post simple și ușor de preparat

Se pune uleiul într-o cratiță la foc mediu și se lasă să se înfierbânte. Se adaugă câte 3-4 bile de aluat și se rumenesc frumos în uleiul încins. Pentru o rumenire uniformă se întorc gogoșile de pe o parte pe cealaltă.

Citește și: Cum prepari cea mai simplă rețetă de gogoși pufoase de post .

Se scot gogoșile pe un platou tapetat cu prosoape de hârtei absorbante și se lasă la scurs. Apoi se decorează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și se pot servi. Sunt foarte gustoase atât calde cât și reci.

Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi importante pentru reușita preparării rețetei de gogoși dospite, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 09 mai 2022, nu ezitați să accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul emisiunii.

File de porc cu cartofi noi și spumă de țelină. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 8 iunie 2022... Nuggets de pui cu sos de iaurt. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 9 iunie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x