Dacă urmăm pașii și respectăm ingredientele pentru a prepara minunata rețetă de gulaș bavarez, exact așa cum ne recomandă Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, reușita preparatului va fi sigură, iar gustul extrem de delicios.
Modul de preparare al acestei tocănițe de cartofi în stil bavaez va fi unul lent, adică la foc încet. Iar consistența finală a preparatului va fi undeva la mijloc între cconsitența unei ciorbe și a unei tocănițe.
Urmăriți mai jos care sunt ingredientele și modul de preparare al deliciosului preparat pe care îl puteți pregăti și voi acasă.
Ingrediente pentru rețetă de gulaș bavarez, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani
- 3 buc. rasol de vită cu os și măduvă
- 2 litri de apă
- 1 linguriță boia de ardei
- 250 gr pastă de ardei
- chimen măcinat, după gust
- 1 foaie de dafin
- 300 gr piept de porc afumat
- 1 ardei gras, roșu
- 1 rădăcină de țelină
- 2-3 morcovi
- 2 cepe
- 5-6 cartofi mari
- sare și piper, după gust
- 20-30 ml ulei
Rețetă de gulaș bavarez, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani - Mod de preparare
Se pune la fiert rasolul de vită și se lasă până se pătrunde bine de tot carnea, iar supa devine consistentă. Pe parcurs, se înlătură spuma care se formează. Nu se adaugă în supă decât 1-2 lingurițe de sare. Este recomandat a se folosi rasol cu os și măduvă, pentru că aceste vor da un gust excelent preparatului.
Separat, într-o tigaie încăpătoare cu puțin ulei, se pune pieptul de porc tăiat în cuburi împreună cu ceapa curățată și tăită tot în cuburi. Se lasă să se rumenească bucățile de carne și ceapa să se călească ușor. Se amestecă bine și constant pentru a nu se arde ingredientele.
Când carnea este rumenită și ceapa călită, se adaugă morcovii și țelina, curățate și tocate în cuburi. Se lasă să se pătrundă și acestea ușor și se adaugă ardeiul gras, curățat și tocat cuburi.
Urmează pasta de ardei, boiaua de ardei, foaia de dafin și chimenul măcinat. Se amestecă bine toate aceste ingrediente și se acoperă cu supă de la rasolul de vită.
Cartofii curățați, spălați și feliați se adaugă când toate legumele sunt pătrunse cam de trei sferturi. Se mai completează cu supă pentru a fierbe și cartofii acoperiți.
Cartofii sunt legumele care fierb cel mai rapid, deci se adaugă întotdeauna spre final.
Citește și: Inspirată din bucătăria ungurească, o ciorbă gulaș din carne de vițel cu găluște, gustoasă și sățioasă
Spre final de fierbere se adaugă și bucățile de carne desprinse de pe oase și tăiate mai mărunt. Se gustă gulașul bavarez și se potrivește gustul de sare și condimente.
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț despre modul de preparare al rețetei de gulaș bavarez, dar și pentru a nu pierde momente savuroase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani.
Horoscopul zilei 8 februarie 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru ... Rețetă de ruladă Beef Wellington, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani...