- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Întrucât, în această perioadă de post, nutriționiștii ne recomandă să ne hrănim cât mai sănătos, cu preparare bogate în nutrienți și cu ingrediente cât mai proaspete, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani s-a gândit să prepare un altfel de gulaș, unul de ciuperci cu carnitură de cartofi dulci.
Ce ne trebuie pentru rețeta Gulaș de ciuperci cu garnitură de cartofi dulci:
- 500 gr ciuperci champignon albe și brune
- 1-2 fire de praz
- 150 gr cepșoare
- 1-2 linguri pastă de ardei dulce
- sare și piper
- chimen
- 1 pahar de vin alb
- 500 gr cartofi dulci
- 2-3 linguri de ulei
Citește și: Ingredientul care te poate ajuta să reduci balonarea. Cum îl poți adăuga în dieta zilnică
Mod de preparare pentru rețeta Gulaș de ciuperci cu garnitură de cartofi dulci
Pentru început, se toacă prazul rondele și se călește în puțin ulei. Se adaugă ciupercile feliate și se lasă să se pătrundă ușor, amestecându-le printre rondelele de praz.
Apoi, totul se stinge cu vin alb și se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul.
Se adaugă pasta de ardei și chimenul și se potrivește gustul gulașului de ciuperci cu sare și piper.
Cartofii roșii se spală bine, se taie în jumătăți, se stropesc cu puțin ulei și se condimentează cu sare și piper. Se dau la cuptor pe hârtie de copt, la temperatură mare pentru 30-35 de minute. Aceștia vor fi serviți ca și garnitură la gulașul de ciuperci.
Iată că celebra Rețetă de gulaș unguresc se poate adapta și pentru post, fără carne și fără smântână.
Spor și poftă bună!