Foarte simplu și ușor de preparat această rețetă de prăjitură tăvălită prin nucă și nucă de cocos, dacă suntem atenți și urmăm sfaturile lui Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani.
Pentru mulți, aceasta este prăjitura copilăriei cu care ne delectam, mai ales la sărbătorile de iarnă. Însă o putem prepara în orice sezon pentru că ingredientele sunt simple și la îndemână și se găsesc în orice magazin alimentar.
Ingrediente pentru rețetă de prăjitură tăvălită prin nucă și nucă de cocos:
-
Pentru blat de pandișpan în tavă de 25/35 cm:
- 7 ouă
- 7 linguri de zahăr
- 7 linguri de ulei
- 7 linguri de făină
- 1 praf de sare
- 2 linguri nucă măcinată
- 2 linguri nucă de cocos
-
Pentru sirop de ciocolată:
- 100 gr zahăr
- 2 linguri cacao
- 300 ml apă
- 100 gr unt
- 100 gr ciocolată cu lapte
- 50 gr ciocolată amăruie
- 2 lingurițe esență de rom
-
Pentru tăvălit cuburile de pandișpan:
- nucă de cocos
- nucă măcinată
Mod de preparare pentru rețetă de prăjitură tăvălită prin nucă și nucă de cocos
Preparare blat de pandișpan cu nucă și nucă de cocos.
Se pornește cuptorul la 180 de grade.
Se începe cu separare albușurilor de gălbenușuri. Peste albușuri se presară un praf de sare, apoi se bat bine cu mixerul până devin spumoase și lucioase. Se adaugă lingură cu lingură, zahărul și se continuă mixarea albușurilor până se obține acea bezea fermă.
În bezeaua de albușuri se încorporează, pe rând, gălbenușurile, amestecân de data aceasta cu o spatulă. Se amestecă compoziția de jos în sus, cu mișcări circulare, pentru a se menține pufoasă și aerată.
Citește și: Prăjitura Esterhazy. Rețetă de prăjitură festivă, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani
Se adaugă uleiul și din nou se amestecă lejer. Apoi se adaugă, pe rând, făina, nuca măcinată și nuca de cocos. Compoziția rezultată se întinde în tava tapetată la bază cu hârtie de copt. Se nivelează bine la suprafață și se dă tava la cuptor pentru 20-25 de minute, sau până pandișpanul trece testul scobitorii. Se lasă la temperat.
Preparare sirop de ciocolată.
Într-un vas, se amestecă zahărul cu cacaua și se adaugă apa. Se pune vasul pe foc și se amestecă până se topește zahărul și se omogenizează siropul. Se adaugă untul, se lasă să se topească, apoi se adaugă ciocolata. Din nou se amestecă bine în vas până se topesc cele două tipuri de ciocolată și siropul este dens și uniform. Siropul de ciocolată trebuie să fie ușor cursiv, pentru a putea pătrunde în blatul de pandișpan porționat.
Cum se asamblează prăjitura tăvălită?
După ce blatul de pandișpan este temperat, se răstoarnă pe un blat de lucru și se porționează în cuburi.
Cu un bețișor de frigărui se ia fiecare cub de pandișpan și se trece prin siropul de ciocolată pentru câteva secunde. Apoi se pune cubul însiropat în vasul cu nucă măcinată și se tăvălește prin aceasta până se acoperă pe toată suprafața cu nucă.
O parte din bucățile de pandișpan însiropate cu ciocolată se vor tăvăli prin nuca clasică, iar o parte prin nuca de cocos. Se așază frumos pe platou și se servesc cu poftă, alături de cei dragi.
Pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț și detalii despre această rețetă de prăjitură tăvălită prin nucă și nucă de cocos, accesați și materialul video de mai sus.
În plin sezon al fructelor de vară gustoase și suculente, chiar merită să pregătești celor dragi deserturi care să le conțină în cremă sau aluat. Din seria celor mai apreciate și delicioase preparate dulci de sezon, îți propunem să testezi și o prăjitură cu vișine și iaurt.
Ramona Olaru, cu bustul acoperit doar de o fundă aurie. Cum a apărut frumoasa blondină la Neatza... Horoscopul zilei 8 februarie 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru ...