Dacă sunteți în pană de idei și nu știți ce să mai gătiți pentru una dintre mesele principale ale zilei, chef Nicolai Tand vă poate oferi idei de rețete delicioase și foarte interesante. În ediția din 12 ianuarie 2022 de la Super Neatza, una dintre rețetele gătite de Nicolai a fost o rețetă de pui asiatic, foarte gustoasă și foarte consistentă.
Pe lângă aceasta, Nicolai a mai gătit și o rețetă de ciorbă de varză murată cu carne de porc, la cererea lui Dani Oțil, dar și o rețetă de mousse de ciocolată albă, perfectă pentru porția de desert.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara și voi o rețetă cu aripioare de pui în stil asiatic.
Rețetă de pui asiatic - Ingrediente
- 1 kg aripioare de pui
- sare și piper
- făină
- ulei de floarea soarelui
- piper de sichuan
- 1 ceapă
- 1-2 căței de usturoi
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gras, verde
- 1 legătură de ceapă verde
- 1-2 linguri de oțet
- germeni de soia
- coriandru verde
Rețetă de pui asiatic - Mod de preparare
Se începe cu porționarea aripioarelor de pui în bucăți mai mici. Apoi se asezonează cu sare și piper, se trec prin făină și se prăjesc în ulei încins. Se scot într-un vas și se păstrează la cald.
Citește și: Rețetă de salată din bucătăria asiatică, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani
În uleiul rămas în vasul de prăjire se adaugă 1 linguriță de piper sichuan. Se mai adaugă puțin ulei și se aromatizează cu piperul pentru câteva minute. În uleiul aromatizat se adaugă o ceapă tocată în fâșii, usturoiul tocat rondele, cei doi ardei, de asemeni tocați în fâșii și ceapa verde tocată în bastonașe. Se completează cu puțină apă și se lasă ingredientele să se pătrundă ușor.
Apoi se adaugă aripioarele de pui deja rumenite și se mai completează cu puțină apă. Se lasă ingredientele la fiert la foc de intensitate mică până când se întrepătrund bine toate aromele. Se mai adaugă și germeni de soia și se potrivește gustul cu puțin oțet.
La final de preparare se adaugă frunzele de coriandru, tocate mărunt.
Aripioarele de pui preparate în stil asiatic merg foarte bine savurate după o porție de ciocrbă de varză acră cu carne de porc, iar desertul mousse de ciocolată albă poate fi deliciul de mai târziu.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de pui asiatic, dar și pentru a descoperi cum se prepară rețeta de ciorbă din varză acră cu carne de porc și rețeta de mousse de ciocolată albă, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Super Neatza”.