Dacă ești în pană de idei ce să prepari pentru meniul de weekend, rețetele lui Chef Nicolai Tand: Supă de vară cu paste de orez şi somon în crustă, preparate în ediția din 20 iulie 2021 de la Super Neatza, pot fi sursa ta de inspirație.
Citește și: Supă rece de castraveți cu mentă, gustoasă și hrănitoare
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și tu celor dragi așa preparate savuroase și hrănitoare.
Supă de vară cu paste de orez şi somon în crustă - Ingrediente
Ingredientele necesare celor două rețete nu sunt greu de găsit, o parte le dețineți, cu siguramță în cămară sau frigider, iar o parte le puteți achiziționa de la orice magazin alimentar.
Citește și: Supă cremă de cartofi dulci, aromată cu ghimbir și usturoi
Ingrediente pentru supă de vară:
- aluat de paste
- Pentru umplut aluatul:
- carne de porc tocată
- ceapă verde
- sare și piper
- ghimbir și usturoi
- sos de soia
- amidon alimentar
- În plus:
- boabe de porumb dulce
- ceapă verde
- ardei iute
- ciuperci shimeji
- friptură de porc
- paste de orez
Ingrediente pentru somon în crustă:
- file de somon
- sare și piper
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie
- piper boabe
- ouă
Citește și: File de somon cu cartofi dulci la cuptor
Supă de vară cu paste de orez şi somon în crustă - Mod de preparare
Chiar dacă lista de ingrediente este mare, modul de preparare al celor două rețete nu este foarte complicat, însă necesită o atenție deosebită, supa de vară, care înglobează mai multe preparate.
Cum se prepară supa de vară cu paste de orez
Mai întâi se pregătește umplutura pentru aluatul de paste, din care se realizează colțunași delicioși.
Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 21 iulie 2021. Colțunași cu carne și legume, rețeta lui chef Nicolai Tand
Se toacă mărunt ceapa verde, ghimbirul și usturoiul și se amestecă într-un bol. peste acestea se adaugă sare și piper, puțin sos de soia și puțin amidon alimentar. Se amestecă bine și se încorporează acest amestec în carnea de porc tocată. Cu această compoziție se umplu colțunașii din aluat de paste. Colțunașii se fierb într-o supă preparată din legume coapte, până se ridică la suprafață.
Pastele de orez se hidratează în apă rece, pentru 2 minute, apoi se scurg și se adaugă în supa de pe foc, spre final de fierbere.
Se scot colțunașii din supă și se pun în bolurile de servire. Peste aceștia se adaugă paste de orez, boabe de porumb dulce, fierte în prealabil, ciuperci shimeji, bucăți mici din friptură de porc și se completează cu supă. Nicolai ne recomandă să servim această supă rece, pentru că este mai gustoasă și răcoroasă.
Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 21 iulie 2021. Caponata, rețeta lui chef Nicolai Tand
Cum se prepară somonul în crustă
Fileul de somon se așază într-o tavă, pe hârtie de copt. Se stropește cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, apoi se unge cu ou amestecat cu sare și piper. Se presară semințe de susan și boabe de piper și se dă la cuptor, la 200 de grade Celsius pentru 12-15 minute.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetelor zilei la Super Neatza, 23 iulie 2021: Supă de vară cu paste de orez şi somon în crustă, preparate de chef Nicolai Tand, urmăriți materialul video de mai sus.
Prognoza Meteo, 23 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza Meteo, 26 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...