Interesant la această rețetă de pui în stil jamaican, ”Jamaican Jerk Chicken”, preparată de Chef Nicolai Tand este marinada pentru carnea de pui. Marinada se pregătește dintr-o multitudine de ingrediente care se transformă într-o pastă.
Carnea de pui se va odihni în această narinadă, de obicei, de seara până dimineața, la frigider.
Urmăriți mai jos ingredientele folosite de Nicolai și modul de preparare al rețetei exotice Jamaican Jerk Chicken, pe care o puteți pregăti și voi celor dragi.
Ingrediente pentru rețetă de pui în stil jamaican:
- 1 kg pulpe de pui inferioare
- apă și sare
-
Pentru marinadă:
- Ceapă verde
- ceapă uscată
- zeamă de lămâie
- ardei iute jalapeno
- alune
- zahăr brun
- ulei
- sos de soia
- oțet
- ghimbir
- cimbru
- usturoi
- sare și piper
- condimente asiatice
-
Pentru garnitură:
- orez
- varză
Rețetă de pui în stil jamaican - Mod de preparare
Mai întâi se pregătesc toate ingredientele pentru marinadă, aceasta constituind elementul de bază pentru prepararea pulpelor de pui.
Cum se pregătește marinada pentru pui în stil jamaican.
Se curăță și se toacă mărunt ceapa verde și ceapa uscată. Se curăță și se toacă puțin ardei iute și se adaugă peste ceapă.
Alunele se toacă grosier și se amestecă cu celelalte ingrediente. Nu sunt cantități fixe la o astfel de marinadă, se pun ingredientele treptat, până se obține gustul dorit.
Citește și: Rețetă de pate din ficat de pui, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani
Peste toate aceste ingrediente tocate se adaugă zeamă de lămâie și ulei de floarea soarelui, sau ulei de măsline. Se procesează cu ajutorul blenderului și se transformă într-o pastă. Apoi se adaugă, după gust, sos de soia, oțet, ghimbir răzuit sau pudră de ghimbir, zahăr brun, cimbru, usturoi pisat și se omogenizează bine pasta rezultată. Se gustă și se mai adaugă cele necesare, după preferințe.
Se pregătesc pulpele de pui. Se pârlesc, se curăță de oasele de la capete, se crestează ușor și se țin 30 de minute în apă cu sare. Apoi se scot, se scurg și se masează cu pasta de mai sus. Se acoperă și se dau la rece câteva ore bune, pentru a se întrepătrunde bine toate aromele cu carnea de pui.
După aceast procedeu de marinare a pulpelor de pui în stil jamaican, se dă tava cu pulpele la cuptor la temperatură nedie și se rumenesc bine pe toate părțile.
Se prepară garnitura de orez și salata de varză.
Orezul se fierbe în cel mai clasic mod, în apă cu sare. nu este nevoie de alte condimente pentru că va fi friptura condimentată din plin.
Pentru salata de varză, aceasta se toacă fideluță și se amestecă cu sare, zahăr și oțet.
Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară această rețetă de pui în stil jamaican, dar și pentru a vă delecta cu momentele savuroase din timpul emisiunii, accesați videoclipul de mai sus!
Rețetă de pate din ficat de pui, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani... Rețetă de rață la cuptor umplută cu ceapă și portocale, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani...