Antena Căutare

Rețetă de ruladă Beef Wellington, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand a preparat la Neatza cu Răzvan și Dani celebra rețetă de ruladă Beef Wellington, la cererea îndrăgiților matinali.

Galerie
Porție de ruladă Beef Wellington în sos, gata de a fi servită | Neatza cu Răzvan și Dani

Rețeta de ruladă Beef Wellington, este o rețetă tradițională din bucătăria britanică pe care au preparat-o rând pe rând marii chefi și pe care, neapărat, ar trebui s-o încerci și tu.

Este un preparat pe bază de mușchi de vită rulat într-un aluat de casă, dar nu înainte de a fi glazurat cu muștar și înfășurat într-o mantie de bacon cu interior delicios de ciuperci.

Chef Nicolai Tand a explicat la Neatza cu Răzvan și Dani pașii necesari pentru reușita unui astfel de preparat delicios, perfect pentru o masă în familie.

Citește și: Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză

Urmăriți mai jos ingredientele și modul de preparare al celebrei rulade din mușchi de vită cu ciuperci și aluat foietaj de casă.

Rețetă de ruladă Beef Wellington - Ingrediente

Pentru aluat foietaj, de casă:

  • 800 gr făină
  • 2 ouă
  • 300 ml apă
  • 200 gr unt
  • sare

Pentru umplutura ruladei:

  • 1 kg mușchi de vită
  • 2 linguri ulei + 25 g unt
  • 2-3 linguri muștar de Dijon
  • felii subțiri de bacon
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 2 cepe
  • 3-4 morcovi
  • cimbru și rozmarin
  • 2 foi de dafin
  • pătrunjel verde
  • sare și piper, după gust
  • supă de vită cu legume
  • vin roșu
  • roșii
  • sare și piper

Mod de preparare pentru rețetă de ruladă Beef Wellington

Mai întâi se curăță mușchiul de vită de tendoane, se asezonează cu sare și piper și se trage la tigaia încinsă cu puțin ulei până se sigilează bine pe toate părțile. Se scoate din tigaie și se lasă la odihnit.

Cum se pregătește umplutura de ciuperci și sosul?

În tigaia în care a fost sigilat mușchiul de vită se mai adaugă puțin ulei și se călesc ceapa cu morcovii, curățate și tocate mărunt. Se adaugă și tendoanele de la mușchiul de vită, pentru un plus de gust. Apoi se adaugă ciupercile feliate subțire și se fierb la foc încet până acestea se deshidratează bine. Se adaugă puțin vin și condimente și se lasă să se evapore alcoolul. Apoi se pun la scurs și se trec prin blender transformându-le într-o pastă.

Citește și: Rețetă de rulouri din andive cu șuncă, gratinate cu sos bechamel și parmezan, preparată de Chef Nicolai Tand la Super Neatza

O parte din pasta de ciuperci se va folosi la sos, iar o parte pentru rulada Beef Wellington.

După ce s-a odihnit mușchiul de vită, se unge bine cu muștar de dijon pe toate părțile.

Se ia o hârtie de copt și se așază pe ea feliile subțiri de bacon. Peste acestea se întinde pasta de ciuperci. Se așază mușchiul de vită la un capăt și se ruleză. Ruloul astfel format se înfășoară în hârtia de copt și se dă la rece pentru 30-40 de minute.

Cum se prepară aluatul foietaj pentru rulada Beef Welington.

Se cerne făina într-un vas și se amestecă cu sarea. Se adaugă ouăle și se amestecă bine cu făina, picurând treptat și apa. se va obține un aluat ușor ferm care se întinde pe masa înfăinată și se unge bine cu unt. Aluatul uns se împachetează în patru, se mai trece cu sucitoerul peste el și se dă la rece acoperit cu folie, până se întărește untul.

După ce aluatul s-a întărit și nușchiul de vită s-a odihnit, se scot de la rece și se asamblează rulada. Se întinde aluatul în două foi, iar mușchiul se taie în două. Se vor obține două rulade care se așază într-o tavă de cuptor, pe hârtie de copt. Aluatul ruladelor se crestează frumos deasupra, se unge cu ou.

Citește și: Rețetă de chifteluțe din orez cu carne de pui, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Se dă tava la cuptor pentru 20-30 de minute la 200 de grade. Nu se vor coace ruladele excesiv pentru a obține o textură a fripturii ușor în sânge.

Cum se prepară sosul pentru servit rulada Beef Wellington.

Pasta de ciuperci oprită se pune din nou la fiert cu stock de vită și legume și cu puțin unt. Se lasă să fiarbă până se reduce și se obține un sos consistent. Se asezonează cu condimente, după gust.

Accesați și videoclipul de mai sus pentru mai multe detalii despre celebra rețetă de ruladă Beef Wellington, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani!

Rețetă de gulaș bavarez, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani... Rețetă de salată din bucătăria asiatică, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei Vineri, 15.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x