Antena Căutare

Rețetă de rulouri din andive cu șuncă, gratinate cu sos bechamel și parmezan, preparată de Chef Nicolai Tand la Super Neatza

Așa cum ne-am obișnuit deja, Chef Nicolai Tand ne oferă idei de rețete foarte interesante pe care le prepară în direct la Neatza cu Răzvan și Dani, una dintre acestea fiind rețetă de rulouri din andive cu șuncă gratinate cu sos bechamel și parmezan.

Rulouri de andive cu șuncă presată gratinate cu sos bechamel și parmezan Galerie
Chef Nicolai Tand prezintă o secțiune dintr-un rulou de andivă cu șuncă preparat la Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru că andivele sunt renumite ca benefice în diete, însă gustul lor în stare naturală este neplăcut, amărui, Chef Nicolai Tand vă oferă o idee perfectă de a le folosi în preparate, așa cum veți vedea în rețeta de rulouri din andive cu șuncă, gratinate cu sos bechamel și parmezan.

Specialiștii spun că andivele sunt printre cele mai slabe legume din punct de vedere al cănținutului caloric, dar bogate în fibre ceea ce le recomandă în mod special în dietele de slăbire, dar sunt recomandate și persoanelor diabetice şi celor care se confruntă cu constipaţia.

Nu au un gust prea bun, dar oferă sățietate și multiple beneficii pentru sănătate.

Dacă nu le putem agrea în stare proaspătă, le putem găti așa cum a procedat și Nicolai în rețeta preparată la Neatza cu Răzvan și Dani.

Citește și: Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb

Ingrediente pentru rețetă de rulouri din andive cu șuncă, gratinate cu sos bechamel și parmezan:

  • 8-10 andive micuțe
  • sare și piper
  • ulei
  • puțin zahăr
  • șuncă presată
  • sos bechamel cu parmezan
  • cașcaval

Mod de preparare pentru Rețetă de rulouri din andive cu șuncă, gratinate cu sos bechamel și parmezan

Așa cum, probabil, ați reținut din edițiile anterioare, Nicolai ne oferă diferite variante de a folosi mâncarea preparată anterior și rămasă în frigider. Sunt idei foarte interesante, care ne ajută să rezolvăm problema risipei alimentare.

Și cum în ediția de ieri a preparat un delicios sos de parmezan și a mai rămas din el, astăzi la folosit pentru a gratina rulourile de andive cu șuncă.

Citește și: Rețetă de ceapă confiată în aluat foietaj cu sos de parmezan, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Având deja sosul preparat nu ne rămâne decât să ne ocupăm de prepararea andivelor pentru rețeta de astăzi.

Se pune o tigaie cu puțin ulei la încins. Se adaugă și puțin zahăr, apoi andivele curățate de primele foi. Andivele se trag ușor la tigaie în sosul format, la foc încet, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Se mai asezonează cu puțină sare și puțin piper. După ce sunt pătrunse cam de jumătate cât ar trebui în mod normal, dacă nu le-am continua și la cuptor, se stinge focul.

Se lasă andivele să se tempereze, apoi se rulează în felii subțiri de șuncă, sau de jambon afumat.

Se iau două tăvi de cuptor, sau două vase termorezistente și se toarnă în ele sosul bechamel. Peste acesta se așază frumos rulourile de andive cu șuncă și se acoperă cu sos.

Se răzuiește cașcaval deasupra cât să acopere toată suprafața preparatului.

Citește și: Rețeta celui mai copios mic dejun ardelenesc: Omletă cu cartofi rași, gătită de Cornelia Rednic la Neatza cu Răzvan și Dani

Tăvile cu rulourile de andive în sos bechamel cu parmezan și cașcaval se dau la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la 180 de grade. Se lasă să se tempereze și se pot servi ca fel principal.

Pentru a nu pierde momente savuroase din timpul preparării rețetei de rulouri din andive cu șuncă, gratinate cu sos bechamel și parmezan, urmăriți și videoclipul de mai sus!

Rețeta celui mai copios mic dejun ardelenesc: Omletă cu cartofi rași, gătită de Cornelia Rednic la Neatza cu Răzvan și D... Rețetă de rulada cu cașcaval și sos Chutney, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x