- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Chef Nicolai Tand ne oferă o sursă inepuizabilă de idei pentru a refolosi preparatele culinare rămase pentru a doua zi, după cum o să vedeți și în rețeta de chifteluțe din orez cu piept de pui, pregătită în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani.
Este o rețetă rapidă, dar foarte gustoasă în care a folosit orezul preparat anterior, dar și friptură de pui, de asemeni preparată cu 1-2 zile înainte, precum și o pâine învechită, pe care a transformat-o în pesmet.
Citește și: Chifteluțe de pui în crustă de semințe. O rețetă simplă și delicioasă
Ingrediente pentru rețetă de chifteluțe din orez cu carne de pui:
- orez preparat în mod clasic
- friptură de pui preparată la rotisor
- 1 pâine veche
- parmezan răzuit
- 1-2 ouă
- pastă de roșii
- ceapă
- mazăre
- unt
- usturoi
- praz
- sare și piper
- măsline
- sos de soia
- mozzarella
- brânză ementaller
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare pentru rețetă de chifteluțe din orez cu carne de pui
Având în vedere că avem deja orezul preparat, precum și carnea, nu ne rămâne decât să pregătim un sos și să asamblăm chiftelele, apoi să le rumenim frumos în baie de ulei.
Începem prin a desface carnea de pe oase și a o toca cât mai mărunt.
Punem puțin ulei într-o tigaie și călim o ceapă tocată fin. Adăugăm și 1-2 căței de usturoi și puțin praz tocat rondele, apoi carnea de pui tocată, pasta de roșii sau ketchup, sare și piper, puțin cimbru sau ce condimente mai avem și amestecăm bine ingredientele, lăsându-le câteva minute pe foc, pentru a se întrepătrunde gusturile. Adăugăm și 2-3 linguri de mazăre, câteva măsline feliate și lăsăm sosul să se răcească pentru a o putea umple orezul cu el.
Citește și: Rețetă de pachețele cu picioci de cartofi și sos de iaurt, preparată de Chef Nicolai Tand la Super Neatza
Între timp, încălzim și orezul la bain marie, sau la microunde, adăugăm puțin unt, parmezan răzuit și 1-2 ouă pentru legătură.
Pâinea o tăiem în cuburi și o rumenim bine la cuptor, la temperatură mare, până devine foarte crocantă. Apoi o mărunțim în robot și o transformăm în pesmet. Amestecăm pesmetul de pâine cu puțin parmezan răzuit.
Când avem toate aceste preparate gata, asamblăm chiftelele de orez, sau arancini.
Luăm orez cu o lingură și îl punem în palmă. îl aplatizăm, punem la mijloc câte o lingură din sosul de roșii cu carne de pui și celelalte ingrediente și modelăm orezul de jur împrejurul umpluturii obținând o sferă pe care o tăvălim bine prin pesmetul de pâine cu parmezan. procedăm la fel și cu restul chiftelelor de orez.
Încingem ulei înt-o tigaie sau un ceaun și rumenim bine chiftelele de orez cu carne de pui până capătă o crustă aurie. le scoatem pe prosoape de hârtie absoorbante și le lăsăm să se scurgă.
Servim chiftelele de orez, calde, împreună sosul rămas. Sunt perfecte pentru a ne asigura una dintre mesele principale ale zilei!
Pentru a nu pierde detalii importante și sfaturi de la Chef Nicolai Tand despre modul de preparate al rețetei de chifteluțe din orez, cu carne de pui, dar și pentru a vă delecta cu momente savuroase din timpul emisiunii, nu ezitați să accesați materialul video de mai sus!