Foarte interesantă această rețetă de rulada cu cașcaval și sos Chutney, dintr-un aluat opărit precum cel pentru eclere, cu mult cașcaval! Iar servită cu sosul de ceapă roșie și mango, la care a adăugat și multe mere, dar și sfeclă roșie pentru un plus de gust dulce și culoare, este chiar demențială.
Sosul Chutney cu mere și sfeclă roșie se poate pregăti și la borcan, după cum ne recomandă Vlăduț și poate fi păstrat la frigider câteva săptămâni. Poate fi chiar dăruit celor dragi, ambalat frumos și etichetat.
Ingrediente pentru rețetă de rulada cu cașcaval și sos Chutney:
-
Pentru aluatul opărit:
- 500 ml lapte
- 125 gr unt cu 82
- 1/2 lgt sare
- 170 gr făină
- 4 ouă
- 400 gr cașcaval
- 180 grade 20 min
-
Pentru sos Chutney:
- 5 mere pink lady
- 3 cepe roșii
- 1 mango, nu foarte copt
- ½ castravete fabio
- câteva bucăți de sfeclă roșie
- zahăr
- oțet balsamic
- ulei
- sare și piper
Citește și: Ruladă din carne tocată cu urdă și parmezan
Rețetă de rulada cu cașcaval și sos Chutney - Mod de preparare
Preparare ruladă din aluat opărit.
Aluatul opărit pentru această ruladă se prepară în același mod ca aluatul de eclere, sau de choux a la creme.
Se pune laptele la fiert și se adaugă sarea și untul tăiat în bucăți mici. Se lasă rână se topește untul și laprtele începe să clocotească, apoi se adaugă toată făina dintr-o dată. Se stinge focul și se amestecă intens până când se hidratează făina și absoarbe tot laptele. Compoziția rezultată se lasă să se răcească bine, apoi se încorporează în ea, unul câte unul, cele patru ouă.
Într-o tavă de aragaz se așază hârtie de copt și se întinde aluatul pentru ruladă peste aceasta. Se coace foaia de ruladă în cuptorul încălzit la 180 de grade, pentru 15 minute.
După coacere, se răstoarnă foaia de ruladă peste altă hârtie de copt, curată și se lasă 2-3 minute la temperat. Se răzuiește cașcavalul pe toată suprafața foii de ruladă și se rulează imediat. Rulada cu cașcaval se împachetează în hârtia de copt și se lasă să se răcească pentru a se putea porționa frumos.
Citește și: Rețetă de choux aperitiv cu cremă de brânză și somon afumat
Preparare sos Chutney cu mere și sfeclă roșie.
Ceapa roșie se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei. Se amestecă bine, iar când începe să se înmoaie se adaugă 150 gr de zahăr. Când zahărul este topit se adaugă 2 linguri de oțet și se amestecă bine pe foc 1-2 minute.
Merele se curăță de cotoare și se toacă în cuburi mici, la fel și mango, se curăță și se toacă în cuburi mici. Se adaugă peste ceapa de pe foc. Se mai adaugă și puțină sfeclă roșie, curățată și tocată cuburi mici, pentru un plus de gust și culoare.
Sosul Chutney cu mere și sfeclă se firbe doar câteva minute pentru a nu permite cuburilor de mere și mango să se înmoaie prea rău. Este suficient doar să-și întrepătrundă aromele și să rămână ușor al dente.
Rulada cu cașcaval se servește cu deliciosul sos Chutney cu mere și sfeclă, cald, sau rece, după preferințe.
Rețetă de rulouri din andive cu șuncă, gratinate cu sos bechamel și parmezan, preparată de Chef Nicolai Tand la Super Ne... Cu pantalonii ridicați prea sus, bască și mop. Răzvan, Ramona și Ristei au recreat tiktok-ul viral al lui Oțil - VIDEO...