Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Burlacul

Rețetă de spaghete în sos de roșii cu fructe de mare, prepatrată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand a pregătit la Neatza cu Răzvan și Dani, o rețetă de spaghete în sos de roșii cu fructe de mare, foarte simplă și ușor de preparat.

Spaghete în sos de roșii cu fructe de mare, parmezan și verdeață

Dacă pentru a prepara paste în diverse sosuri obișnuiați, până acum, să fierbeți mai întâi pastele în apă cu sare, conform rețetelor clasice, Chef Nicolai Tand, bucătarul iscusit de la Super Neatza, a pregătit o interesantă și delicioasă rețetă de spaghete în sos de roșii cu fructe de mare, în care ne învață cum putem găti pastele direct în sosul respectiv.

Pastele, indiferent că sunt spaghete, penne, tagliatelle, sau de alte tipuri, preparate direct în sos vor fi mult mai gustoase, dar și mai ușor și rapid de preparat.

Ingrediente pentru rețetă de spaghete în sos de roșii cu fructe de mare

  • 400 gr spaghete
  • 300 gr pastă concentrată de roșii
  • 400 ml suc de roșii
  • aproximativ 250 ml apă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 250 gr fructe de mare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 20 gr unt
  • sare și piper
  • boia de ardei
  • parmezan răzuit fin
  • suc de lămâie
  • pătrunjel verde tocat mărunt

Mod de preparare pentru Rețetă de spaghete în sos de roșii cu fructe de mare

Mai întâi se pregătesc fructele de mare care se curăță și se trag la tigaie într-o lingură de ulei de măsline cu puțin unt și 2 căței de usturoi tocați mărunt, pentru un plus de aromă. Când sunt gata, se transferă fructele de mare în alt vas și se acoperă pentru a le păstra la cald, iar în tigaia cu grăsimea și sucul rămas de la fructele de mare, se adaugă pasta de roșii și sucul de roșii. Se mai adaugă o lingură de ulei de măsline, un cățet de usturoi tocat mărunt, sau răzuit, puțină apă fierbinte, sare și piper, boia de ardei și se fierbe sosul de roșii pentru câteva minute, atât cât să fie bine legat. Se adaugă pastele și se lasă să fiarbă la foc încet în acest sos, până se hidratează suficient și se întrepătrund cu gustul sosului.

Citește și: Rețetă de gnocchi cu spanac și osso buco, gătită de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Pe foc, este recomandat să mai avem și o oală cu apă fierbinte, pentru a mai adăuga din apă în sos, în eventualitatea că sosul va fi prea gros și va fi absorbit de spaghete în timpul fierberii.

Când pastele sunt hidratate atât cât este necesar să rămână ușor aldente, se adaugă și fructele de mare din celălalt vas și se mai fierb împreună 2-3 minute, pentru a se întrepătrunde bine toate gusturile.

La final, se adaugă zeamă de lămâie după gust, puțin parmezan răzuit și pătrunjel verde, tocat mărunt.

Citește și: Rețetă de colțunași Gyoza, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

În timpul servirii, fiecare își mai poate adăuga după gust, din aceste trei ultime ingrediente.

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de spaghete în sos de roșii cu fructe de mare, prepatrată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani, dar și pentru a nu pierde momente savuroase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus!