Antena Căutare

Rețetă de vinete umplute cu creveți, preparată de Nicolai Tand la Neatza de Weekend

Pentru o gustare delicioasă alături de cei dragi, Chef Nicolai Tand ne recomandă o rețetă de vinete umplute cu creveți, inspirată din bucătăria asiatică.

Rețetă asiatică de vinete umplute cu creveți Galerie
Vinete umplute cu creveți | Rețeta lui Nicolai Tand la Neatza de Weekend

În bucătăria de la ”Neatza de weekend”, ingredientele de bază pentru rețeta zilei au fost creveții, iat chef Nicolai Tand a pregătit nu una, ci trei rețete, printre care și această rețetă de vinete umplute cu creveți.

Este o rețetă foarte interesantă, inspirată din bucătăria asiatică. Vinetele se scobesc în interior și se umplu cu o delicioasă compoziție din creveți tocați și amestecați cu alte ingrediente.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a pregăti și voi acest delicios preparat.

Rețetă din bucătăria asiatică de vinete umplute cu creveți - Ingrediente

  • 2 vinete
  • 300 gr creveți
  • 1 buc. ghimbir
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de sos de stridii
  • 2 linguri de sos de soia
  • piper
  • ceapă verde
  • pătrunjel verde

Rețetă de vinete umplute cu creveți - Mod de preparare

Vinetele se spală bine și li se taie câte o porțiune mică de la capete. Cu un dispozitiv de îndepărtat cotoarele de mere se scobesc vinetele în interior.

Citește și: Ruladă de pui umplută cu multe legume și sos delicios, rețeta lui chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru umplutură, creveții se curăță, iar carnea se toacă mărunt. Se curăță și ghimbirul și usturoiul și se toacă mărunt, cu ajutorul unui cuțit. Într-un bol, se amestecă usturoiul tocat cu ghimbirul tocat și carnea de creveți, de asemeni, tocată. Se adaugă și miezul scobit de la vinete, tocat mărunt și se condimentează cu piper. Peste acest amestec de ingrediente se adaugă sosul de stridii și sosul de soia și se omogenizează bine amestecul rezultat. Adaos de sare nu ar mai fi necesar, pentru că sunt foarte sărate cele două sosuri. Dar, puteți gusta și în funcție de gustul fiecăruia decideți dacă mai necesită. De altfel și cantitățile de ghimbir și usturoi precum și cele de sosuri se pot potrivi după gustul fiecăruia.

Vinetele scobite de miez se vor umple cu acest amestec delicios, pe bază de creveți.

Se pune un vas cu apă la fiert, o oală cu pereți dubli. Deasupra oalei se așază o sită deasă, dar fără a atinge apa. Se creează, de fapt, o baie de aburi. În interiorul sitei se așază vinetele umplute cu creveți și se lasă la preparat aproximativ 30 de minute, sau până când se pătrund bine. Aroma vinetelor se va întrepătrunde cu aromele ingredientelor din uplutură într-un gust armonios.

Vinetele umplute se servesc feliate în rondele și decorate cu ceapă verde, tocată rondele și pătrunjel verde, de asemeni tocat.

Citește și: Salată din verdețuri de primăvară cu brânză de capră și crutoane, rețeta lui Chef Nicolai Tand la Neatza de weekend

O rețetă perfectă pentru o gustare, sau chiar o masă principală, alături de familie.

Pentru a nu pierde detalii interesante despre modul de preparare al rețetei din bucătăria asiatică de vinete umplute cu creveți, dar și pentru a beneficia de sfaturi interesante de la Chef Nicolai Tand, nu ezitați să accesați materialul video de mai sus. Nicolai Tand ne învață și cum se decortichează corect creveții proaspeți.

Prăjitura Ramona, preparată de Vlăduț la Super Neatza... Burger de somon cu sos de sfeclă roșie și maioneză, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x