Antena Căutare

Salată din verdețuri de primăvară cu brânză de capră și crutoane, rețeta lui Chef Nicolai Tand la Neatza de weekend

Ce poate fi mai gustoasă, mai sănătoasă și plină de vitamine decât o salată de primăvară, din toate verdețurile ce se găsesc în piață la ora actuală?

Rețetă de salată de primăvară plină de savoare și vitamine Galerie
Salată din verdețuri de primăvară cu brânză de capră și crutoane | Neatza cu Răzvan și Dani

Plină de savoare, culoare și mai ales, plină de vitamine, așa a fost această minunată salată din verdețuri de primăvară cu brânză de capră și crutoane, rețeta lui Chef Nicolai Tand la Neatza de weekend.

Nicolai Tand nu a rezistat verdețurilor de pe tarabele din piață și le-a reunit pe toate într-o delicioasă și sănătoasă salată cu care i-a răsfățat matinali și invitații acestora.

Urmăriți mai jos ingredientele necesare și modul de preparare al salatei din verdețuri, pentru a o testa și voi în propria bucătărie.

Ingrediente pentru salată din verdețuri de primăvară cu brânză de capră și crutoane:

  • 1 caserolă amestec de salate verzi
  • 1 caserolă frunze de baby spanac
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 150 gr varză kale
  • 2 legături de ridichi
  • 200 gr roșii cherry
  • 1 castravete fabio
  • câteva frunze de mentă
  • frunze de busuioc
  • semințe de dovleac
  • 200 gr brânză de capră
  • 1 baghetă de pâine

Pentru vinegrette:

  • ulei de măsline
  • oțet
  • 2 linguri de muștar de Dijon
  • 1 linguriță pasta de susan
  • sare și piper

Mod de preparare pentru rețeta de salată din verdețuri de primăvară cu brânză de capră și crutoane

Se începe prin a spăla toate ingredientele sub jet de apă rece și a le pune la scurs.

Se ia un vas încăpător, în care se pune apă rece cu gheață. Ridichile, castravetele fabio și roșiile cherry se feliază rondele și se adaugă în acest vas. Se procedează astfel pentru a se păstra crocante aceste felii subțiri de legume. Se mai adaugă și frunze de pătrunjel, busuioc și mentă, pentru a-și păstra prospețimea și a-și accentua culoarea verde.

Între timp, se pregătesc crutoane din bagheta de pâine. Se taie pâinea în felii mai grosiere, se așază într-o tavă și se dă tava la cuptor până crutoanele se rumenesc. Opțional, se pot aromatiza cu diverse condimente. Brânza de capră se feliază și se așază peste aceste crutoane de pâine. Se presară semințe pe deasupra și din nou se dă tava la cuptor pentru câteva minute, atât cât să se topească brânza ușor.

Citește și: Rețetă de salată din piept de curcan cu păstăi de fasole verde, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Se amestecă într-o salatieră mixul de salate verzi cu pătrunjel verde, tocat, frunzele de baby spanac, frunze de mentă și frunze de busuioc.

Se pregătește o vinegretă, amestecând ulei de măsline cu muștar, pastă de susan, oțet, sare și piper, după gust.

Peste ingredientele din salatieră se adaugă legumele feliate din apa cu gheață. Se așază din loc în loc și crutoanele cu brânza de capră și se picură în fir subțire din delicioasa vinegrettă.

Citește și: Supă cremă de verdețuri cu ravioli și crutoane, rețeta lui Nicolai Tand la Neatza de weekend

Se mai presară câteva semințe de dovleac, trase la tigaie, în prealabil și se decorează delicioasa Salată din verdețuri de primăvară cu brânză de capră și crutoane decor de primăvară, cu flori comestibile.

Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Chef Nicolai Tand, accesați materialul video de mai sus!

Supă cremă de verdețuri cu ravioli și crutoane, rețeta lui Nicolai Tand la Neatza de weekend... Tort de morcovi cu cremă de brânză și glazură de ciocolată, rețeta lui Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x