Antena Căutare

Rețeta zilei la Super Neatza, 18 octombrie 2021, preparată de Vlăduț - Praz cu măsline și coaste afumate, în dovleac copt

În ediția din 18 octombrie 2021, de la Super Neatza, Vlăduț a preparat o rețetă foarte gustoasă, din bucătăria românească și anume: Praz cu măsline și coaste afumate, în dovleac copt.

Dovleacul copt oferă preparatului gust delicios și aromă excelentă Galerie
Dovleac copt folosit drept suport pentru mâncarea de praz cu măsline și coaste afumate, preparată de Vlăduț la Super Neatza | Rețeta lui Vlăduț

Pentru că piețele abundă de praz, dar șu de dovleci, vedetele colorate și aromate ale toamnei, și cum Vlăduț ne-a obișnuit de-a lungul timpului cu preparate de sezon, în ediția din 18 octombrie 2021, de la Super Neatza, a preparat o super rețetă de praz cu măsline și coaste afumate, în dovleac copt.

Este un mod de servire inedit al rețetei clasice de praz cu măsline, din bucătăria românească. Dovleacul copt va servi drept suport pentru mâncare, dar va oferi, în același timp, gust delicios și o aromă excelentă. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa mâncare delicioasă, pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Praz cu măsline și coaste afumate, în dovleac copt - Ingrediente

  • 2-3 fire de praz
  • 150 gr măsline negre
  • 250 gr suc de roșii
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • 500 gr coaste fierte și afumate
  • 1 dovleac rotund

Praz cu măsline și coaste afumate, în dovleac copt - Mod de preparare

Se pregătește mai întâi dovleacul, care va folosi drept suport de servire al mâncării de praz cu măsline. Se taie un capac de la dovleac, cel cu cotorul, apoi se scobește interiorul dovleacului, lăsând margini de 2-3 cm grosime. Se coace dovleacul la cuptor, împreună cu capacul până când se pătrunde bine miezul dovleacului.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 27 septembrie 2021 preparată de Vlăduț. Hummus de năut cu castane și jumări din piept de rață

Coastele de porc, pentru că sunt fierte și afumate se vor prepara tot la cuptor, unse cu puțină grăsime și fără a le mai condimenta.

Pentru mâncarea clasică de praz cu măsline, se taie prazul în bastonașe de 2-3 cm lungime. Măslinele se clătesc în apă caldă, apoi se înțeapă din loc în loc cu o scobitoare și se pun la fiert împreună cu prazul, în apă cât să fie acoperite.

Când prazul este pătruns, iar măslinele și-au degajat gustul, se adaugă sucul de roșii și puțin ulei de măsline. Se mai fierbe mâncarea de praz cu măsline până când sosul de roșii devine mai consistent. Spre final de fierbere se adaugă în mâncare și o parte din coastele de porc, tăiate în bucăți mai mici, pentru a da gust de afumătură preparatului.

Mâncarea de praz cu măsline se pune în cupa de dovleac copt și se acoperă cu capacul dovleacului. Se lasă așa câteva minute, pentru a se întrepătrunde și cu aroma dovleacului.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 23 septembrie 2021, gătită de Vlăduț. Coaste de porc cu cartofi și gogoșari murați la cuptor

Pentru mai multe detalii despre nodul de preparare al rețetei de praz cu măsline și coaste afumate, în dovleac copt, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Super Neatza”.

Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 15 octombrie 2021. Plăcintă cu dovleac, desert de toamnă delicios... Secretul celui mai cremos sos bechamel. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 19 octombrie 2021...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x