- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cu arome și culori pastelate de toamnă, Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani a preparat o rețetă de hummus din năut cu castane și jumări de rață. Este un preparat delicios și foarte cremos, dar și foarte sănătos. Însă cel mai atractiv este aspectul pe care l-a creat Vlăduț în farfurie, semănând cu un tablou de toamnă foarte frumos.
Citește și: Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a vă răsfăța și voi cu un preparat de toamnă foarte gustos și hrănitor.
Rețetă de hummus de năut cu castane și jumări din piept de rață - Ingrediente
- 250 gr năut
- 100 gr fistic
- 1-2 linguri de pastă de susan( tahini)
- sucul de la o lămâie
- 3-4 căței de usturoi
- 5-6 castane coapte
- 3-4 linguri de ulei de măsline
- sare și piper, după gust
Citește și: Beneficii pentru sănătate ale hummus-ului. De ce specialiștii recomandă să-l incluzi în dietă
Rețetă de hummus de năut cu castane și jumări din piept de rață - Mod de preparare
Ca la orice rețetă clasică de hummus, năutul necesită un timp de hidratare în apă rece, pentru a se fierbe mai rapid. Așadar, se pun boabele de năut în apă rece de seara până dimineața, la frigider. Puteți opta și să folosiți năut din conservă pentru a economisi timp.
A doua zi, se scurg boabele de năut, se clătesc cu apă rece și se adaugă altă apă peste ele, până când sunt bine acoperite. Se pun la fiert, la început la foc mediu, până când se înlătură spuma. Apoi se reduce intensitatea focului și se fierbe năutul până când se pătrunde bine și se poate pasa.
Citește și: Hummus de năut și linte
Între timp, se coc castanele, se curăță și se transformă în piure. Se curăță usturoiul și se pisează, apoi se amestecă cu puțin ulei de măsline ca la rețeta de mujdei.
Boabele de năut se scurg, se lasă să se răcească apoi se procesează cu ajutorul unui blender și se transformă într-o pastă cremoasă, adăugând și puțin ulei de măsline și puțin din supa în care au fiert. Peste pasta de năut se adaugă pasta de susan, usturoiul și piureul de castane. Se amestecă bine toate ingredientele și se asezonează cu sare și piper, după gust.
Fisticul se prăjește presărat cu sare, apoi se toacă grosier.
Citește și: Pasta miso, ingredientul special al bucătăriei japoneze
Cum se prepară jumările de rață
Se optează pentru un piept de rață cu piele și grăsime. Se taie pieptul de rață în cuburi, se asezonează cu sare și se prăjește în puțin ulei de măsline până se formează jumări crocante și delicioase.
Hummusul de năut cu castane se servește decorat cu fistic și jumări de rață, alături de diferite crocănțele.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de hummus de năut cu castane și jumări din piept de rață, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.