Rețeta zilei la Super Neatza, 21 iulie 2021. Colțunași cu carne și legume, rețeta lui chef Nicolai Tand

În ediția din 21 iulie 2021 a îndrăgitului matinal Super Neatza, chef Nicolai Tand a preparat o rețetă de colțunași cu carne și legume, foarte gustoasă și consistentă.

Colțunași cu carne și legume, în sos de roșii

Neatza cu Răzvan și Dani

Una dintre rețetele zilei la Super Neatza, 21 iulie 2021, preparată de chef Nicolai Tand, a fost rețeta de colțunași cu carne și legume.

Așa cum ne-a obișnuit, Nicolai Tand pregătește în cadrul îndrăgitei emisiuni matinale, mai multe rețete culinare, perfecte pentru a ne inspira și a le testa și noi în propria bucătărie.

Dintr-un aluat simplu de paste, cu o umplutură delicioasă din carne, legume, dar și brânză, colțunașii preparați de Nicolai nu pot fi decât extrem de savuroși. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu așa rețetă delicioasă de colțunași.

Colțunași cu carne și legume - Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 ouă
  • 500 gr făină
  • sare
  • 300-350 ml apă rece
  • Pentru umplutură:
  • 350 gr carne tocată
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • câteva cubulețe de vinete prăjite
  • 150 gr brânză proaspătă, de vaci
  • 2 ouă
  • sare și piper
  • pătrunjel verde și busuioc
  • Pentru sos:
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 500 gr roșii bine coapte
  • 1 linguriță de zahăr
  • sare și piper
  • 1 linguriță cremă de oțet balsamic
  • frunze de busuioc

Rețeta zilei la Super Neatza, 21 iulie 2021. Colțunași cu carne și legume - Mod de preparare

Mai întâi se pregătește umplutura pentru a avea timp să se răcească. Se pune puțin ulei la încins și se călesc în el ceapa și usturoiul, curățate și tocate mărunt. Se adaugă carnea tocată și se amestecă intens pentru a se pătrunde uniform. când aceasta se deschide bine la culoare, dovadă că s-a pătruns, se tinge focul și se adaugă mici cubulețe de vinete trase la tigaie în puțin ulei. Se asezonează cu sare și pier și se lasă compoziția pentru umplut colțunași la răcit.

Citește și: Rețetă de colțunași Gyoza, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Se pregătește aluatul pentru colțunași. Se cerne făina într-un vas, se adaugă sare și ouăle și se amestecă bine, picurând treptat și apa rece. Se pune apă atât cât să iasă un aluat omogen și bun de întins pe masa de lucru. Aluatul se împachetează în folie de prospețime și se lasă la odihnit până se răcește compoziția pentru umplutură.

Se prepară și un sos delicios de roșii în care se vor răsfăța delicioșii colțunași. Se călesc în puțin ulei ceapa și usturoiul tocate fin, apoi se adaugă roșiile. Se lasă sosul să fiarbă până devine consistent și se potrivește gustul cu sare, piper, zahăr și oțet balsamic.

Cum se prepară colțunașii umpluți cu carne și legume

Peste compoziția din carne și legume, bine răcită, se mai adaugă brânză și ouă. Se omogenizează.

Se întinde aluatul în foi subțiri pe masa de lucru presărată cu făită și se decupează în forme pătrate, sau circulare. Se pune câte o linguriță de umplutură la mijloc și se adună marginile aluatului, umezite cu apă, peste aceasta. Se presează bine marginile creând niște pliuri pentru a nu se desface în timpul fierberii. Se pot presa cu o furculiță, pentru un aspect plăcut.

Citește și: Colțunași cu brânză și sos de unt cu salvie este rețeta pe care ne-o propune Vlăduț, pentru un prânz simplu și delicios

Între timp, se pune un vas cu apă la fiert și se adaugă puțină sare. Când apa începe să fiarbă, se adaugă colțunașii și se fierb până se ridică la suprafață. Se scot colțunașii din apă și se pun în sosul de roșii. Se mai prepară câteva minute și împreună cu sosul.

Se servesc presărați cu parmezan răzuit.

Spor și poftă bună!

Iar dacă sunteți în pană de idei ce desert să savurați după așa masă delicioasă vă recomandăm o minunată rețetă de sufleu de ciocolată, inspirată din bucătăria franțuzească

Ultimele știri