Rețeta de astăzi este una destul de simplă, dar foarte gustoasă și sățioasă, perfectă pentru un prânz ușor în familie. Este vorba de Rețeta Colțunași cu brânză și sos de unt cu salvie.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Colțunași cu brânză și sos de unt cu salvie:
- Pentru aluat:
- 2 ouă
- 200 gr făină
- sare
- 1 ou, pentru uns
- Pentru umplutură:
- brânză sărată, combinată
- Pentru sos:
- 150 gr unt
- 1 legătură de salvie
- zeamă și coajă de la o lămâie
- sare și piper
Mod de preparare pentru Rețeta Colțunași cu brânză și sos de unt cu salvie
Pentru a pregăti aluatul de colțunași, se amestecă făina cu sarea, apoi se adaugă ouăle și se frământă un aluat ferm, ca și cel pentru paste.
Aluatul pentru colțunași se lasă la odihnit 15-20 de minute, apoi se întinde pa masa înfăinată, în foi subțiri. Cu un decupator inelar se decupează cerculețe din aluat. Cerculețele de aluat se vor lipi două câte doucă cu câte o linguriță de brânză răzuită, la mijloc, dar nu înainte de a le unge marginile cu ou. Marginile se vor presa cu degetele și răsuci ușor pentru a se lipi bine și a nu se desface în timpul fierberii.
Colțunașii cu brânză se fierb în apă clocotită cu puțină sare până se ridică la suprafață. Apoi se scurg și se așază pe platou.
Pentru sos de unt cu salvie, se pune untul la topit și se adaugă salvia tocată și coajă rasă de lămâie. Se amestecă bine să se aromatizeze cu salvia și se picură zeamă de lămâie până se obține gustul optim și consstența dorită. Se asezonează cu sare și piper, după gust.
Colțunașii cu brânză se vor servi cu acest sos delicios de unt aromatizat cu salvie.
Spor și poftă bună!