Rețeta zilei la Super Neatza, 28 iulie 2021. Delicii turcești, preparate de chef Nicolai Tand

În ediția din 28 iulie 2021 de la Super Neatza, chef Nicolai Tand a pregătit o rețetă din mai multe preparate care conțin carne de vita, vinete, ceapă, dar și alte ingrediente, denumită "Delicii turcești".

Delicii turcești, preparate de chef Nicolai Tand

Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru cei care adoră preparatele cu influențe turcești, chef Nicolai Tand propune câteva idei de gustări, perfecte pentru orice moment al zilei, gustări pe care le-a denumit Delicii turcești.

Îndrăgitul bucătar al matinalului Super Neatza, a preparat o rețetă de chiftele turcești, cunoscute sub denumirea de kofte, dar și o gustare pe bază de vinete fierte și trase în ulei cu roșii și arpacaș. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și voi celor dragi așa preparate simple, dar extrem de gustoase, din bucătăria turcească.

Rețetă de delicii turcești - Ingrediente

Rețeta acestor gustări turcești se compune din mai multe elemente, preparate separat și anume: chiftele turcești( koftele), un sos asemănător hummusului, gustare pe bază de vinete, dar și o salată simplă de roșii.

Ingrediente pentru chiftele turcești:

  • 1 kg carne tocată, de vită
  • 1 ceapă mare
  • 2 legături de pătrunjel verde
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper
  • paprika
  • condimente turcești
  • coriandru măcinat

Ingrediente pentru sos:

  • 500 gr năut
  • 1-2 linguri de tahini
  • suc de lămâie
  • ulei de măsline
  • sare și piper
  • 1-2 căței de usturoi

Ingrediente pentru gustare pe bază de vinete:

  • 1-2 vinete
  • 150 gr arpacaș
  • 3-4 roșii mari, cărnoase
  • sare și piper
  • ulei de măsline

Ingrediente pentru salată de roșii:

  • 2-3 roșii
  • rondele de ceapă
  • ulei de măsline
  • sare și piper
  • zeamă de lămâie
Citește și
elwira petre si mihai petre purtand geci albastre pe platourile de filmare asia express langa o doamna din echipa de filmare
Cine e Elwira Petre de la Asia Express sezon 4. Cu ce se ocupă soția lui Mihai Petre
Cine e Elwira Petre de la Asia Express sezon 4. Cu ce se ocupă soția lui Mihai Petre
prezentatorii si jurata pe scena x factor
Loredana crede că a găsit atuul pentru finala X Factor, sezonul 10: ”Nu puteam să am atâta imaginație!”
Loredana crede că a găsit atuul pentru finala X Factor, sezonul 10: ”Nu puteam să am atâta imaginație!”
Colaj cu Liviu Vârciu și Ramona
Prețul cel bun, 17 septembrie 2021. Ramona, coprezentatoarea emisiunii, a făcut o mărturisire despre viața personală
Prețul cel bun, 17 septembrie 2021. Ramona, coprezentatoarea emisiunii, a făcut o mărturisire despre viața personală
Mai multe articole

Delicii turcești - Mod de preparare

Chiar dacă sunt mai multe preparate în această interesantă rețetă, nu sunt greu de făcut și nici nu necesită mult timp.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 27 iulie 2021. Mousse din ficat de pui cu ciuperci, preparat de chef Nicolai Tand

Cum se prepară koftelele turcești

Mai întâi se va opta pentru o carne de vită mai cu grăsime, pentru că chiftelele se vor prepara pe grătar sau grill, fără adaos de grăsime. Așadar, carnea tocată se amestecă cu ceapa răzuită și usturoiul, de asemeni, răzuit. Se adaugă verdeața tocată și câte o linguriță din condimentele enumerate. Se omogenizează bine compoziția și se lasă la odihnit, la rece, 40-50 de minute, pentru a se întrepătrunde carnea cu toate aromele.

Apoi, se formează kaftelele pe bețe de frigărui și se rumenesc pe ambele părți pe grill.

Cum se prepară sosul pentru servit chiftelele turcești

Se fierbe năutul în apă cu sare, apoi se scurge, se pasează și se amestecă cu pasta de susan, ca la rețeta clasică de hummus. Se adaugă usturoi pisat, zeamă de lămâie și ulei de măsline. Se potrivește consistența sosului adăugând puțină supă, să fie ușor cursiv.

Citește și: Rețetele zilei la Super Neatza, 23 iulie 2021. Supă de vară cu paste de orez şi somon în crustă, preparate de chef Nicolai Tand

Cum se prepară gustarea pe bază de vinete

Se curăță vinetele și se toacă în cuburi mari. Se pun la fiert în apă cu sare și se lasă până se pătrund. Se scurg, se lasă să se tempereze și se toacă mai mărunt.

Arpacașul se fierbe ca pentru rețeta de colivă.

Se pune o tigaie cu ulei la încins și se adaugă vinetele, roșiile curățate și tocate în cuburi mici și arpacașul bine hidratat. Se amestecă ingredientele pe foc până se întrepătrund gusturile și se asezonează cu sare și piper.

Între timp se pregătește și o salată simplă din rondele de roșii cu rondele de ceapă, stropite cu zeamă de lămâie și ulei de măsline și presărate cu sare.

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de delicii turcești, accesați și materialul video de mai sus.

Ultimele știri