Antena Căutare

Rețeta zilei la Super Neatza, 27 iulie 2021. Mousse din ficat de pui cu ciuperci, preparat de chef Nicolai Tand

În ediția din 27 iulie 2021 de la Super Neatza, chef Nicolai Tand a pregătit un preparat care conține ficat, vin, unt, dar și alte ingrediente, denumit "Mousse de ficat".

Mousse-ul din ficat de pui cu ciuperci se poate decora cu verdeață, în timpul servirii Galerie
Mouse din ficat de pui cu ciuperci, tartinat pe felii de pâine | Shutterstock

Ce poate fi mai bun la mic dejun decât o felie de pâine prăjită tartinată cu pate de ficat, după cum recunoaște și Dani Oțil? Iar Nicolai Tand i-a satisfăcut pe deplin plăcerea preparând o delicioasă rețetă de mousse din ficat de pui cu ciuperci, așa cum numai el știe s-o facă.

Este de fapt tot o rețetă de pate din ficat, dar mai cremoasă, mai aerată, preparată cu ingrediente interesante ce dau gust și aromă perfectă. Nu se prepară nici greu și nici mi mecesită timp îndelungat.

Citește și: Rețetă de pate din ficat de pui, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi, la mic dejun și nu numai, cu așa preparat delicios și interesant.

Citește și: Pate de ciuperci cu nuci. Un aperitiv delicios, de post

Mousse din ficat de pui cu ciuperci - Ingrediente

  • 1 kg ficat de pui
  • 1 l lapte
  • 1 lingură de ulei
  • 125 gr unt cu peste 80% grăsime
  • 150 ml supă vită
  • 150 ml vin
  • 150 ml smântână lichidă
  • 250 gr ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper
  • puțin cimbru

Rețetă de mousse din ficat de pui cu ciuperci - Mod de preparare

Se curăță bine ficatul de pui de pielițe și grăsime, dar și de partea de culoare vânătă, ce are gust amărui.Apoi se pune în lapte cât să fie bine acoperit, pentru a se frăgezi. Se lasă la odihnit în lapte aproximativ 30 de minute, apoi se scurge bine.

Între timp, se curăță ceapa și usturoiul și se toacă fin. Se curăță și ciupercile și se toacă mărunt. Se pun la călit în ulei cu puțin unt ceapa usturoiul și se lasă la foc mic, amestecând constant, pentru a nu se arde și a nu căpăta gust de prăjeală. Când ceapa se pătrunde și devine sticloasă, se adaugă ciupercile, apoi ficatul de pui și se amestecă bine, întorcând bucățile de ficat de pe o parte pe cealaltă în grăsime.

Citește și: Rețetele zilei la Super Neatza, 22 iulie 2021. Tăiței cu varză și pesmet și Orez cu pui și legume, preparate de chef Nicolai Tand

Se adaugă supa de vită și se lasă să fiarbă ingredientele în ea, condimentându-le gustul cu sare, piper și puțin cimbru. se poate adăuga chiar o supă de legume, dacă îți lipsește supa de vită. Apoi se adaugă vinul și se mai lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul. Se scurge supa și se pasează ficatul cu ciupercile și ceapa până rezultă o pastă. Se mai adaugă unt pentru cremozitate și smântână lichidă. Va rezulta o compoziție cremoasă și ușor fluidă care se pune în boluri ceramice, sau borcane de sticlă. Se dau vasele la rece până când deliciosul mousse din ficat de pui cu ciuperci devine mai ferm și poate fi tartinat pe felii de pâine.

Mousse-ul din ficat de pui cu ciuperci se poate depozita la frigider pentru mai multe zile, acoperit de o peliculă de unt topit. Când se desface recipientul, se înlătură untul, care va acoperi din nou mousse-ul rămas.

Spor și poftă bună!

Horoscopul zilei 27 iulie 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru zod... Prognoza Meteo, 28 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x