Dacă ești în căutarea unui desert rapid, savuros și plin de vitamine, pe bază de fructe, urmărește rețeta zilei la Super Neatza, 30 august 2021. Vlăduț, îndrăgitul bucătar al emisiunii a preparat o delicioasă rețetă de salată de fructe cu două tipuri de brânzeturi, pe care a prezentat-o într-o cupă de pepene roșu.
Citește și: Rețetă de sirop de mure
Salată de fructe cu două tipuri de brânzeturi - Ingrediente
Ca orice salată, desertul lui Vlăduț se compune din două elemente: baza desertului care sunt fructele și dressingul care desăvârșește gustul salatei.
Citește și: Dulceață de pepene galben cu ghimbir
Ingrediente pentru baza salatei de fructe:
- 1 pepene roșu
- 1 pepene galbem
- struguri albi și roșii
- căpșuni
- afine
- zmeură
- mere
- pere
- piersici
- nectarine
- smochine
- pudră de fistic
- brânză blue cheese
- parmezan
Ingrediente pentru dressing:
- 2 fructe mango
- 200 ml suc de mere
- 1-2 lingurițe de ulei de măsline
Citește și: Cum să faci gem de prune fără zahăr ca pe vremea bunicii
Rețetă de salată de fructe cu două tipuri de brânzeturi - Mod de preparare
De bază pentru această delicioasă salată de fructe este pepenele roșu, atât pentru miezul gustos și frumos colorat, cât și pentru carcasă. În carcasa pepenelui roșu se vor răsfăța celelalte fructe, amestecate cu pudră de fistic și dressing.
Citește și: Nectarine galette. Rețetă de tartă rustică cu nectarine
Cum se realizează carcasa din pepene roșu
Mai întâi se decupează un capac din pepene, tăiat oblic. Spune Vlăduț că acesta va avea aspectul unui felinar. Apoi, cu un cuțit cu vârf ascuțit se creastează marginile carcasei în care se lasă și din miezul pepenelui în grosime de 1 cm. Cu o lingură de porționat înghețata se formează sfere din miezul pepenelui, care se transferă într-un vas încăpător. La fel se va proceda și cu miezul pepenelui galben. Se urmărește să se obțină porții de fructe cam de aceleași mărimi și forme.
Restul fructelor de adaugă în vas, fără sâmburi, acolo unde este cazul. Peste acestea se adaugă bucăți și cele două tipuri de brânzeturi și se presară pudră de fistic. Se amestecă ușor toate ingredientele din vas, așa încât să se pudreze bine cu fistic.
Cum se prepară dressingul pentru salata de fructe
Se curăță fructele mango, iar miezul fructelor se transformă în piure. Se adaugă suc proaspăt de mere și uleiul de măsline și se amestecă intens până la omogenizare. pentru omogenizarea perfectă se folosește blenderul. Acest dressing se adaugă peste fructele din vas și din nou se amestecă bine totul, prin agitarea vasului. Salata de fructe cu două tipuri de brânzeturi se dă la frigider pentru cel puțin o oră, înainte de servire.
Atunci când ai prieteni în vizită, sau când este toată familia acasă, îi poți încânta cu o astfel de salată de fructe cu două tipuri de brânzeturi, servită în cupă de pepene roșu.
Spor și poftă bună!
Dacă ești în căutarea unui desert cu cremă fină, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu lămâie. Este un preparat delicios, cu o crustă crocantă și cremă răcoroasă, cu gust intens.
Horoscopul zilei 30 august 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru zo... Prognoza meteo 31 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...