Antena Căutare

Super Neatza, 15 iulie 2021.Rețetă de prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure, preparată de Vlăduț

În ediția din 16 iulie 2021, de la Super Neatza, Vlăduț a pregătit o delicioasă și spectaculoasă rețetă de prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure, pe care a denumit-o "Bună DimiNeatza".

Prăjitura din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure se lasă la rece 2-3 ore înainte de porționare Galerie
Prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure, gata de porționat | Rețeta lui Vlăduț

Pentru că este vineri, în platoul de la Super Neatza este zi de desert, iar Vlăduț s-a gândit să prepare o rețetă de prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure, un spectacol de gusturi și culori.

Rețeta acestui desert se prepară pe cât se poate de simplu, este un desert fără coacere, cu puține ingrediente, dar plin de savoare și culoare. Puteți și voi să preparați celor dragi așa desert delicios și spectaculos, respectând lista de ingrediente de mai jos și modul de preparare pas cu pas, explicat de Vlăduț.

Citește și: Tort de clătite cu cremă de zmeură

Rețetă de prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure - Ingrediente

  • 2 kg biscuiți clasici
  • 500 gr fructe de pădure congelate
  • 150 gr zahăr
  • 200 gr zmeură proaspătă
  • 200 gr afine proaspete
  • 500 gr frișcă naturală
  • 200 gr zahăr pudră
  • 2-3 plicuri de cafea solubilă( ness)
  • 3-4 linguri de apă

Citește și: Beneficiile consumului de zmeură. De ce e recomandat să o incluzi în dieta ta

Rețetă de prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure - Mod de preparare

  • Înainte de a începe procesul tehnologic de preparare a delicioasei prăjituri, Vlăduț are câteva sfaturi pentru reușita acesteia:
  • Este necesar ca frișca lichidă să fie rece înainte de a o mixa. Zahărul se va adăuga la final, nu de la început.
  • Bolul mixerului se va ține în congelator 10-12 minute pentru a menține frișca rece în timpul procesării acesteia

Citește și: Rețetă de tort Pavlova cu multă zmeură și fistic, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani, pentru ziua Ramonei Olaru

Așadar, după ce ați ținut cont de aceste sfaturi, începeți cu prepararea jeleului din fructe de pădure congelate. Fierbeți fructele împreună cu 150 gr de zahăr și o ceașcă de apă până când zahărul este topit și fructele se zobesc. Treceți totul prin sită, pentru a separa semințele fructelor și puneți din nou piureul de fructe rezultat, la fiert. Lăsați-l să fiarbă până devine mai consistent. Apoi îl dați deoparte și îl lăsați să se răcească.

Citește și: Parfait de zmeură, rețeta desertului rece perfect

Între timp, puneți frișca rece în bolul mixerului, de asemeni, rece și mixați-o până capătă volum și cremozitate. Adăugați zahărul și mixați în continuare până când frișca devine fermă. Diluați cafeaua solubilă în puțină apă și adăugați-o într-un sfert din frișca bătută. Dați frișca la rece până se răcește jeleul de fructe.

Dacă aveți timp și doriți să vă aventurați puțin în bucătărie, în locul biscuiților populari, folosiți de Vlăduț, puteți opat pentru a prepara o rețetă de biscuiți cu fulgi de ovăz și miere de albine.

Cum se asamblează prăjitura din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure

Luați o tavă de cuptor cu pereți detașabili și dimensiunile de aproximativ 28/42 cm. Așezați pe toată baza ei un strat de biscuiți. Așezați biscuiții perfect unul lângă altul, pentru a se asambla perfect prăjitura. Întindeți 1/3 din frișca simplă peste aceștia și marmorați-o cu puțin jeleu din fructe de pădure. Așezați al doilea strat de biscuiți și din nou întindeți peste ei frișcă pe care o marmorați cu jeleu din fructe de pădure. Așezați al treilea strat de biscuiți, întindeți frișa cu cafea, apoi al patrulea strat de biscuiți și ultima parte de frișcă simplă. Decorați deasupra cu jeleu din fructe de pădure și fructele proaspete.

Citește și: Rețetă de înghețată Semifreddo cu sos de caramel sărat, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Dați prăjitura la rece pentru 2-3 ore, apoi o puteți porționa și savura cu poftă, alături de cei dragi.

Spor și poftă bună!

Nu uitați să vizualizați și materialul video de mai sus, pentru a nu pierde detalii importante despre cum se prepară această rețetă de prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure, dar și sfaturi importante de la Vlăduț.

Citește și: Gem de zmeură fără zahăr, foarte aromat și plăcut colorat

Iar dacă vă plac deserturile rapide, pe bază de biscuiți, vă mai recomandăm o rețetă de prăjitură cu biscuiți și ciocolată, foarte simplă și delicioasă.

Prognoza Meteo, 16 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza Meteo, 19 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x