- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că este vineri, în platoul de la Super Neatza este zi de desert, iar Vlăduț s-a gândit să prepare o rețetă de prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure, un spectacol de gusturi și culori.
Rețeta acestui desert se prepară pe cât se poate de simplu, este un desert fără coacere, cu puține ingrediente, dar plin de savoare și culoare. Puteți și voi să preparați celor dragi așa desert delicios și spectaculos, respectând lista de ingrediente de mai jos și modul de preparare pas cu pas, explicat de Vlăduț.
Citește și: Tort de clătite cu cremă de zmeură
Rețetă de prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure - Ingrediente
- 2 kg biscuiți clasici
- 500 gr fructe de pădure congelate
- 150 gr zahăr
- 200 gr zmeură proaspătă
- 200 gr afine proaspete
- 500 gr frișcă naturală
- 200 gr zahăr pudră
- 2-3 plicuri de cafea solubilă( ness)
- 3-4 linguri de apă
Citește și: Beneficiile consumului de zmeură. De ce e recomandat să o incluzi în dieta ta
Rețetă de prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure - Mod de preparare
- Înainte de a începe procesul tehnologic de preparare a delicioasei prăjituri, Vlăduț are câteva sfaturi pentru reușita acesteia:
- Este necesar ca frișca lichidă să fie rece înainte de a o mixa. Zahărul se va adăuga la final, nu de la început.
- Bolul mixerului se va ține în congelator 10-12 minute pentru a menține frișca rece în timpul procesării acesteia
Așadar, după ce ați ținut cont de aceste sfaturi, începeți cu prepararea jeleului din fructe de pădure congelate. Fierbeți fructele împreună cu 150 gr de zahăr și o ceașcă de apă până când zahărul este topit și fructele se zobesc. Treceți totul prin sită, pentru a separa semințele fructelor și puneți din nou piureul de fructe rezultat, la fiert. Lăsați-l să fiarbă până devine mai consistent. Apoi îl dați deoparte și îl lăsați să se răcească.
Citește și: Parfait de zmeură, rețeta desertului rece perfect
Între timp, puneți frișca rece în bolul mixerului, de asemeni, rece și mixați-o până capătă volum și cremozitate. Adăugați zahărul și mixați în continuare până când frișca devine fermă. Diluați cafeaua solubilă în puțină apă și adăugați-o într-un sfert din frișca bătută. Dați frișca la rece până se răcește jeleul de fructe.
Dacă aveți timp și doriți să vă aventurați puțin în bucătărie, în locul biscuiților populari, folosiți de Vlăduț, puteți opat pentru a prepara o rețetă de biscuiți cu fulgi de ovăz și miere de albine.
Cum se asamblează prăjitura din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure
Luați o tavă de cuptor cu pereți detașabili și dimensiunile de aproximativ 28/42 cm. Așezați pe toată baza ei un strat de biscuiți. Așezați biscuiții perfect unul lângă altul, pentru a se asambla perfect prăjitura. Întindeți 1/3 din frișca simplă peste aceștia și marmorați-o cu puțin jeleu din fructe de pădure. Așezați al doilea strat de biscuiți și din nou întindeți peste ei frișcă pe care o marmorați cu jeleu din fructe de pădure. Așezați al treilea strat de biscuiți, întindeți frișa cu cafea, apoi al patrulea strat de biscuiți și ultima parte de frișcă simplă. Decorați deasupra cu jeleu din fructe de pădure și fructele proaspete.
Citește și: Rețetă de înghețată Semifreddo cu sos de caramel sărat, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani
Dați prăjitura la rece pentru 2-3 ore, apoi o puteți porționa și savura cu poftă, alături de cei dragi.
Spor și poftă bună!
Nu uitați să vizualizați și materialul video de mai sus, pentru a nu pierde detalii importante despre cum se prepară această rețetă de prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure, dar și sfaturi importante de la Vlăduț.
Citește și: Gem de zmeură fără zahăr, foarte aromat și plăcut colorat
Iar dacă vă plac deserturile rapide, pe bază de biscuiți, vă mai recomandăm o rețetă de prăjitură cu biscuiți și ciocolată, foarte simplă și delicioasă.