Antena Căutare

Rețeta zilei la Super Neatza, 30 septembrie 2021 preparată de Vlăduț - Tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure

În ediția din 30 septembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a preparat un desert delicious, un tiramisu fără ouă. Este vorba de rețeta de tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure pe care Vlăduț a denumit-o “Tiramisu Magic”.

Pișcoturile pentru tiramisu se trampează în cafea ușor caldă Galerie
Tort tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure | Rețeta lui Vlăduț

Așa cum deja știți, viinerea la Super neatza cu Răzvan și Dani este zi de desert în bucătăria lui Vlăduț. Este zide desert atât pentru deliciul matinalilor cât și pentru a servi drepr inspirație telespectatoarelor amatoare de rețete pentru răsfățul din weekend. De data aceasta, Vlăduț, îndrăgitul bucătar al matinalului a preparat o rețetă de tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure.

Pentru că de cele mai multe ori gospodinele se plâng de adaosul de ouă crude în cremele pentru tiramisu, Vlăduț ne oferă o altfel de rețetă de tiramisu, mai rapidă și fără ouă în compoziția cremei.

Citește și: Tort Tiramisu. Rețetă fără ouă

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi în weekend și nu numai, un astfel de tiramisu mai ușor, mai rapid și foarte delicios.

Tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure - Ingrediente

  • pișcoturi pentru tiramisu
  • cafea fiartă și aromată cu coajă de portocală
  • Pentru cremă:
  • 1 kg mascarpone
  • 500 ml frișcă lichidă, neîndulcită
  • 200 gr zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • Pentru jeleu de fructe de pădure:
  • 1 kg fructe de pădure

Citește și: Mascarpone cu nucă de cocos. Crema perfectă pentru deserturi greu de egalat

Rețetă de tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure - Mod de preparare

Pentru prepararea acestui delicios tort nu avem de făcut decât să pregătim o cafea pe gustul nostru, pecare o aromatizăm cu coajă de portocală. Cafeaua oate fi preparată la expressor, la filtru, sau fiartă la ibric, după cum obișnuiește fiecare.

Pe lângă cafea, mai pregătim un jeleu delicios din fructe de pădure, fără zahăr. Doar fierbem fructele, le trecem prin sită pentru a elimina semințele, iar sosul de fructe rezultat se mai pune la fiert până când capătă consistența unui jeleu. Lăsăm jeleul de fructe la răcit și pregătim crema de mascarpone.

Pentru a prepara crema de mascarpone cu frișcă, mixăm mascarponele cu zahărul pudră până când devine cremos. Mixăm și frișca lichidă, doar până când capătă puțin volum. Apoi le amestecăm și le mai mixăm împreună până când se omogenizează crema și devine mai consistentă.

Citește și: Rețete zilei la Super Neatza, 17 septembrie 2021, Prăjitură cu biscuiți și mere din bucătăria lui Vlăduț

Când avem toate aceste preparate gata, putem asambla tortul tiramisu.

Trecem pișcoturile prin cafeaua ușor caldă, doar pentru o fracțiune de secundă. Le așezăm într-o tavă, iar peste ele întindem o parte din cremă. Peste cremă întindem un strat subțire de jeleu de fructe și trecem cu un cuțin prin el, așa încât să marmoreze ușor crema de mascarpone. Continuăm cu alt rând de pișcoturi trecute prin cafea și repetăm pașii până la terminarea ingredientelor.

Dăm tortul tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure la rece pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l decora după propriul gust și propria imaginație și savura cu poftă alături de cei dragi.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară tortul tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.

Rețeta zilei la Super Neatza, 27 septembrie 2021 preparată de Vlăduț. Hummus de năut cu castane și jumări din piept de r... Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 4 octombrie 2021. Antricot de vită cu smochine umplute la cuptor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x