Antena Căutare

Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 15 octombrie 2021. Plăcintă cu dovleac, desert de toamnă delicios

În ediția din 15 octombrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, pentru că este sezonul dovleacului, Vlăduț, bucătarul de la matinal ne recomandă o rețetă delicioasă de plăcintă cu dovleac, dar și sfaturi și câteva trucuri pentru o reușită perfectă.

Plăcinta cu dovleac este mai gustoasă aromată cu scorțișoară Galerie
Colaj de poze cu prezentare plăcintă cu dovleac, preparată de Vlăduț | Rețeta lui Vlăduț

Pentru că este sezonul dovleacului, darul minunat al toamnei, Vlăduț, iscusitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, i-a surprins pe îndrăgiții matinali cu o rețetă delicioasă de plăcintă cu dovleac.

Un ingredient important ce dă aromă deosebită plăcintei este scorțișoara pe care Vlăduț nu o adaugă în compoziția de dovleac ci peste a doua foaie de plăcintă din cele patru foi ce compun un rulou.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi în weekend cu o delicioasă plăcintă cu arome de toamnă.

Plăcintă cu dovleac - Ingrediente

  • 2 pachete de foi de plăcintă

  • 100 ml ulei sau unt topit, pentru uns foile

  • 2 kg de dovleac răzuit

  • 200 gr zahăr

  • 2 linguri de ulei

  • scorțișoară

  • zahăr pudră pentru decor

Rețetă de plăcintă cu dovleac - Mod de preparare

Primul aspect important în reușita unui gust perfect al plăcintei constă în alegerea dovleacului. Chiar dacă dovleacul plăcintar este cel destinat în mod clasic plăcintelor cu dovleac, Vlăduț ne propune să încercăm și cu dovleacul clasic, galben și rotund, pentru că are miezul mai zemos și mai aromat.

Citește și: Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 8 octombrie 2021 - Prăjitură de toamnă cu mere și nuci

Dovleacul se taie în felii mari, apoi se curăță feliile de coajă și semințe și se dau pe răzătoarea mare.

Se pune o tigaie cu două linguri de ulei la încins si se caramelizează în acesta 2-3 linguri din răzătura de dovleac. Se amestecă bine până când piureul de dovleac își degajă bine aroma, apoi se adaugă redstrul de dovleac și zahărul. Se amestecă piureul de dovleac pe foc până se reduce la jumătate și devine consistent. Se lasă la răcit, apoi se împarte în cinci părți aproximativ egale. Se poate folosi chiar dovleac copt la cuptor, dacă timpul ne permite așteptarea.

Când piureul de dovleac este rece și foile de plăcintă decongelate se pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Asamblăm și coacem delicioasa plăcintă cu dovleac

Grupăm foile de plăcintă în cinci grupuri de câte patru foi. Pe blatul de liucru așezăm prima foaie de plăcintă și o ungem cu puțin ulei. Așezăm a doua foaie peste ea, o ungem cu ulei și presărm scorțișoară. Urmează a treia foaie de plăcintă unsă cu ulei, iar peste a patra foaie întindem piureul de dovleac. Rulăm foile de plăcintă cu dovleacul în interior și strângem bine ruloul la capete. Procedăm în același mod și cu restul foilor de plăcintă și vom obține cinci rulouri pe care le așezăm în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 30 septembrie 2021 preparată de Vlăduț - Tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure

Coacem plăcinta cu dovleac pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau până când este bine rumenită la suprafață. O lăsăm să se tempereze bine, o decorăm cu zahăr pudră și o putem porționa frumos.

Pentru mai multe explicații și sfaturi de la Vlăduț despre cum se prepară rețeta de plăcintă cu dovleac, accesați materialul video de mai sus.

Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 14 octombrie 2021. Pizza cu legume de toamnă... Rețeta zilei la Super Neatza, 18 octombrie 2021, preparată de Vlăduț - Praz cu măsline și coaste afumate, în dovleac cop...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x