Antena Căutare

Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 22 octombrie 2021. Mere în pijama, un desert cu iz de copilărie

În ediția din 22 octombrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț ne propune o rețeta de Mere în pijama. Bucătarul de la Neatza a folosit ca ingrediente făină, ouă, lapte, unt, lămâie. Preparatul este extrem de delicios, pofticioșii se vor desfăta cu un super desert.

Pentru un aspect mai plăcut al desertului, merele se feliază în rondele de 4 cm grosime Galerie
Platou cu mere în pijama, un desert preparat de Vlăduț la Super Neatza | Rețeta lui Vlăduț

Pentru că este timpul recoltei merelor de toamnă, foarte gustoase și aromate, dar și pentru că vinerea este zi de desert la Super Neatza, Vlăduț s-a gândit să profite de aroma acestora într-o delicioasă rețetă de mere în pijama. Este un desert simplu, dar delicios, cu iz de copilărie, așa cum ne relatează și Vlăduț care cunoaște rețeta de la mama sa.

Rețeta deliciosului desert se poate prepara în două moduri. În primul mod, merele se pot răzui pe răzătoarea mare, se scurg de sirop, apoi se amestecă cu aluatul și se prepară la tigaie sub formă de mici clătite. În al doilea mod, cel pentru care a optat și Vlăduț de data aceasta, merele se feliază în rondele după ce li se îndepărtează cotoarele. Apoi se amestecă rondelele de mere cu aluatul și se rumenesc în tigaia cu unt topit.

Citește și: Cum se prepară delicioasele mere în pijama, cu merele răzuite. Un desert gustos pentru orice pofticios

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi un așa desert simplu și delicios, de toamnă.

Rețetă de mere în pijama - Ingrediente

  • 1 kg de mere ionatane
  • suc de lămâie
  • Pentru aluat:
  • 3 ouă
  • 100 gr zahăr
  • 300 ml lapte
  • 150 ml apa minerala
  • 350 gr făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 praf sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • unt + ulei pentru prăjit
  • scorțișoară pentru decor
  • dulceață de vișine, pentru servit
  • nuci pecan caramelizate, pentru servit

Rețetă de mere în pijama - Mod de preparare

Se începe cu pregătirea aluatului care necesită un timp de odihnă, timp în care se pregătesc și merele.

Cum se prepară aluatul pentru merele în pijama

Rețeta aluatului este asemănătoare cu rețeta aluatului de de clătite, însă aluatul va avea o textură mai densă, mai consistentă.Se sparg ouăle într-un bol se adaugă un praf de sare si zahărul și se amestecă până devin spumoase. Apoi se adaugă, pe rând, laptele, apa minerală, esența și făina cernută cu praful de copt.

Cantitatea de zahăr se va adăuga în funcție de dulceața merelor.

Merele se se spală bine, se zvântă și li se îndepărtează cotoarele cu un dispozitiv tubular. Se taie în rondele de aproximativ 4 mm grosime și se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a nu oxida.

Citește și: Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 15 octombrie 2021. Plăcintă cu dovleac, desert de toamnă delicios

După ce s-a odihnit aluatul timp de câteva minute, se trec prin el rondelele de mere și se rumenesc în unt topit. Se întorc de pe o parte pe alta ca si clătitele clasice.

Delicioasele mere în pajama, se servesc calde sau reci, cu dulceață de vișine, sau cu dulceața preferată. Și dacă adăugăm și nuci caramelizate, deliciul va fi maxim.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de mere în pijama, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, nu ezitați să accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani.

Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 21 octombrie 2021. Pizza cu șuncă preparată în patru moduri... Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x