În ediția din 20 iulie 2021 de la Super Neatza, Chef Nicolai Tand a pregătit trei preparate de vară care se consumă reci: gazpacho, supă minestrone și supă de fasole, dar și o pită de mălai care le desăvârșește gustul pe deplin.
Pentru că este vară, iar tarabele piețelor abundă de legume proaspete, de sezon, Chef Nicolai Tand ne propune să le includem în cât mai multe preparate pe care le putem consuma reci, de la frigider. Cu o varietate de gusturi și culori, preparatele sunt pline de savoare și de sănătate, exact ce avem nevoie în zilele toride de vară. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare, pentru a vă răsfăța și voi cu așa preparate de vară gustoase și sănătoase.
Supă gazpacho - Ingrediente
- roșii de grădină
- ceapă roșie
- usturoi
- ardei
- ulei de măsline
- oțet
- sare și piper
- parmezan răzuit
Rețetă de supă gazpacho - Mod de preparare
Pentru a prepara delicioasa supă gazpacho, din bucătăria spaniolă, nu este necesar decât să spălăm toate legumele, să le curățăm, după caz, apoi să le tocăm în cuburi. Le asezonăm cu sare și piper, adăugăm puțin ulei și puțin oțet și cu ajutorul unui blender le procesăm și le transformăm într-o pastă cremoasă și delicioasă.
Decorăm supa gazpacho cu parmezan răzuit și cuburi mici de castraveți și o servim rece. Este gustoasă, hrănitoare și hidratantă.
Tot gustoasă și hrănitoare, servită rece de la frigider, este și rețeta de ciorbă de roșii cu găluște de griș.
Supa minestrone - Ingrediente:
- cartofi
- ceapă
- morcovi
- dovlecel
- conopidă
- pătrunjel
- ardei
- praz
- ciuperci pleurotus
- sare și piper
- ulei de măsline
Rețetă de supă minestrone - Mod de preparare
Mai întâi curățăm legumele, după caz, le spălăm și le tocăm în cuburi, respectiv fâșii. Le călim ușor în ulei de măsline, adăugându-le pe rând, în funcție de timpul lor de preparare. Apoi adăugăm apă și le fierbem pentru 10, maxim 15 minute, atât cât să fie ușor pătrunse, dar să se mențină crocante.
Supa minestrone se lasă la răcit, apoi se dă la frigider. Este delicioasă foarte rece, sahurată cu pită de mălai.
Supă de fasole - Ingrediente
- fasole boabe
- ceapă
- morcovi
- roșii
- foi de dafin
- cimbru
- sare și piper
- pătrunjel
- ulei de măsline
Rețetă de supă de fasole - Mod de preparare
Supa de fasole boabe se prepară în modul clasic, așa cu probabil toate gospodinele o fac. Se pune fasolea la fiert și se lasă până încep boabele să se pătrundă. Se adaugă și o ceapă tocată mărunt, dar și un morcov tocat rondele, pentru a-și întrepătrunde gustul cu cel al boabelor de fasole.
Citește și: Super Neatza, 14 iulie 2021. Rețetă de Boeuf Bourguignon, preparată de chef Nicolai Tand
Separat, într-o tigaie, se călește o ceapă tocată mărunt, în ulei de măsline, se adaugă și un morcov tocat mărunt, dar și câteva roșii decojite și tocate. Când aceste ingrediente sunt bine pătrunse, se adaugă în vasul cu fasole. Se nai fierb împreună 10-12 minute, se asezonează cu sare, piper și 2 foi de dafin. La final, după stingerea focului, se adaugă pătrunjel verde tocat mărunt. Chef Nicolai Tand ne recomandă să savurăm și această supă de fasole tor=t rece, de la frigider, alături de o porție de pită din mălai.
Pentru a descoperi rețeta pitei de mălai, urmăriți materialul video de mai sus.
Dar puteți opăta pentru a prepara cea mai simplă rețetă de pâine de casă.
Prognoza Meteo, 20 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Horoscopul zilei 21 iulie 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru zod...