Rețeta zilei la Super Neatza, 19 iulie 2021. Supă de pui și salată de pui cu sos curry, preparate de Chef Nicolai Tand

În ediția din 19 iulie 2012 a matinalului Super Neatza, Chef Nicolai Tand a preparat două rețete pe bază de pui și curry, în combinație cu multe legume proaspete, de sezon.

Nicolai Tand i-a surprins pe carismaticii matinali în ediția din 19 iulie 2012 a matinalului Super Neatza cu două rețete interesante ce pot fi savurate la orice masă din zi. El a ales să gătească Supă de pui și salată de pui cu sos curry, ambele combinate cu foarte multe legume proaspete ce au dat culoare și savoare preparatelor.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari celor două rețete pe bază de pui și sos curry, pentru a le pregăti și voi ceor dragi.

Supă de pui și salată de pui cu sos curry - Ingrediente

  • lapte de cocos
  • unt
  • curry
  • ghimbir
  • iaurt
  • tăiței de orez
  • ciuperci shitaki
  • mango
  • conopidă
  • roșii
  • dovlecel
  • morcovi
  • castraveți
  • ardei
  • mazăre
  • broccoli
  • piept de pui
  • linte
  • alune de pădure
  • sare și piper
  • zeamă de lămâie
  • coriandru
  • frunze de lime
  • iaurt
  • orez
  • cartof dulce
  • varză

Rețetă de supă de pui și salată de pui cu sos curry - Mod de preparare

Din aceleași ingrediente, dar combinate în texturi diferite, Nicolai Tand a preparat și rețeta de supă și pe cea de salată. Chiar dacă lista de ingrediente pare mare, modul de preparare nu este complicat, iar timpul de gătire este relativ scurt.

Citește și: Super Neatza, 14 iulie 2021. Rețetă de Boeuf Bourguignon, preparată de chef Nicolai Tand

În primul rând se pune apă cu sare la fiert și puțin piper. Se adaugă pieptul de pui și se lasă să fiarbă până se pătrunde bine. Jumătate din pieptul de pui se va tăia în cuburi, pentru supă și se va trage ușor în unt topit, iar cealaltă jumătate în fâșii, pentru salată.

În alt vas, se pune la fiert laptele de cocos. Se adaugă sare, curry, ghimbir, frunze de lime și puțin coriandru și se fierbe atât cât să-și degaje aromele, ingredientele adăugate. La final se adaugă și puțin unt, pentru un plus de cremozitate și se potrivește gustul cu suc de lămâie. Jumătate din sosul curry, după răcire, se amestecă cu iaurt, iar jumătate se lasă simplu. Cel cu iaurt, se va folosi drept dressing la salată. cel simplu, la supa rece de pui.

Toate legumele, mai puțin cartoful dulce se spală bine și se taie, după caz, în fâșii( varza, castravetele, dovlecelul, ardeii), rondele( morcovii), respectiv bucăți mai mici( broccoli și conopida). Se pun în vase diferite cu apă foarte rece și se lasă acolo să se păstreze crocante. La fel și mazărea, se păstrează în apă rece, iar lintea se fierbe în apă cu sare, dacă nu se folosește din cea conservată. Cartoful dulce se fierbe și se taie în cuburi, iar mango se feliază mai subțire.

Citește și: Rețetă de aperitiv din mușchi de vită cu avocado și rețetă de spumă de conopidă, gătite de Nicolai Tand la Super Neatza

Orezul se fierbe în apă cu sare, conform rețetei clasice de orez, la fel și tăițeii de orez. Tăițeii se scurg și se vor folosi la salată, iar orezul la supă.

Când toate aceste ingrediente sunt pregătite se vor adăuga în supă de pui și salată de pui cu sos curry. Urmăriți videoclipul de mai sus pentru mai multe detalii și sfaturi de la Chef Nicolai Tand.

Ultimele știri