Cu multe legume de sezon și un sos aromat de roșii, Chef Nicolai Tand a preparat o delicioasă rețetă din bucătăria italiană denumită Caponata. Și ca să fie deliciul maxim, pe lângă aceasta a preparat și o friptură perfectă din carne de vită.
Rețeta Caponata este o rețetă din bucătăria italiană, tipic gastronomiei siciliene. Se prepară din multe legume trase la tigaie în ulei de măsline, separat, apoi amestecate cu un un sos dulce-acrișor.
Se servește ca aperitiv, sau ca garnitură pentru rețetele de paste. Nicolai Tand a optat pentru combinația cu friptură din carne de vită, o combinație de-a dreptul delicioasă.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi acest preparat gustos și hrănitor din bucătăria italiană.
Rețeta Caponata - Ingrediente
- 2 vinete
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gras, verde
- 1 țellină apio
- 3-4 buchețele de broccoli
- 2 cepe mari
- 3 căței de usturoi
- 100 gr măsline fără sâmburi
- 20 gr de semințe de pin
- 100 gr capere conservate
- 400 gr roșii cuburi în sos de roșii
- 40 ml oțet balsamic
- 2 lingurițe de zahăr
- 50 ml ulei de măsline + pentru prăjit
- sare și piper
- 6-7 frunze de busuioc
- 1 kg mușchi file de vită
Rețeta Caponata - Mod de preparare
Se începe cu vinetele care se spală bine și se taie în cubuleț, apoi se presară cu sare și se lasă la odihnit 10-15 minute, pentru a se deshidrata ușor. Sarea adăugată peste vinete va ajuta la eliminarea sucului ușor amărui al acestora. După acest interval de timp se tamponează cuburile de vinete cu prosoape de hârtie absorbante și se prăjesc în ulei încins până își degajă aroma.
În alt vas cu ulei se prăjesc buchețelele de broccoli tocate mărunt și tot separat se prăjesc și ardeii curățați și tocați cubulețe. Se scot toate într-o sită și se lasă la scurs
Într-o tigaie adâncă se pune ulei de măsline și se adaugă ceapa și usturoiul, curățate și tocate mai grosier. Se acoperă tigaia și se înăbușe ingredientele pentru câteva minute, scuturând constant tigaia pentru o preparare uniformă. Apoi se adaugă măslinele, caperele și semințele de pin.
Când ceapa își schimbă ușor culoarea se adaugă țelina tocată cuburi și se mai lasă ingredientele la preparat până când țelina este ușor pătrunsă. Apoi se adaugă roșiile conservate, sau proaspete, după preferințe. pentru a regla aciditatea roșiilor se adaugă și puțin zahăr.
Se amestecă toate ingredientele timp de câteva minute, apoi se adaugă și legumele prăjite separat și scurse.
Se pune și oțetul și se mai fierb legumele în sos 5-6 minute, timp în care se potrivește gustul cu sare și piper. La final, după stingerea focului, se adaugă și frunzele de busuioc rupte mărunt.
Citește și: Super Neatza, 14 iulie 2021. Rețetă de Boeuf Bourguignon, preparată de chef Nicolai Tand
Chef Nicolai Tand a preparat și o delicioasă friptură de vită, în cel mai clasic mod.
Spor și poftă bună!
Prognoza Meteo, 21 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Horoscopul zilei 22 iulie 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru zod...