Așa cum ne-a obișnuit, Nicolai Tand a preparat nu una, ci două rețete delicioase în platoul de la Super Neatza și anume: Salată de linte cu somon și ou poșat și Risotto de arpacaș cu creveți.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al celor două interesante rețete.
Ingrediente pentru Salată de linte cu somon și ou poșat și Risotto de arpacaș cu creveți:
Chiar dacă lista de ingrediente pare una fără sfârșit, sunt ingrediente simple și la îndemâna oricui.
Ingrediente pentru salata de linte:
- linte
- 1 ceapă albă
- 1 ceapă roșie
- 2-3 cuișoare
- 1 morcov
- somon afumat
- mozzarella
- broccoli
- varză roșie
- ouă
- Pentru vinegretă:
- 1 gălbenuș
- 1 lingură de muștar
- zeamă de lime
- sare și piper
Ingrediente pentru risotto de arpacaș:
- creveți
- sfeclă roșie
- lime
- muștar
- arpacaș
- unt
- parmezan
- supă de pui
- sare și piper
- ulei
- oțet
- muștar
- miere
- puțină vinegretă preparată anteriot
- bere
- făină
Mod de preparare pentru Salată de linte cu somon și ou poșat și Risotto de arpacaș cu creveți
Cu puțină răbdare și atenție la detalii, puteți și voi prepara așa rețete delicioase și interesante, marca Nicolai Tand.
Cum se prepară salata de linte cu somon și ou poșat
Lintea se fierbe în multă apă cu sare. În supa de linte se adaugă un morcov întreg, curățat în prealabil și o ceapă curățată în care se înfig 2-3 cuișoare, pentru un plus de aromă. Se are în vedere să nu fiarbă lintea prea mult, pentru că nu dorim supă cremă de linte, ci salată.
După fierbere, se scurge și se lasă la răcit. Morcovul se taie rondele sau cuburi și se amestecă cu lintea fiartă.
Citește și: Rețetă de pui cu cartofi și două sosuri, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani
Pentru vinegrette se amestecă muștar cu un gălbenuș de ou, sare și piper, ulei și zeamă de lime. Cu aceasta se amestecă lintea fiartă și răcită. Apoi se adaugă bucăți de mozzarella și bucăți de somon afumat. Se prepară și celebrele ouă poșate care se adaugă la salată. Se mai adaugă și buchețele mici de broccoli și rondele de ceapă roșie.
Cum se prepară risotto de arpacaș cu creveți
Creveții se curăță, iar din carcase se fierbe o supă gustoasă care se adaugă la supa de pui pentru risotto de arpacaș. Creveții decorticați se trec printr-un sos bechamel din făină cu ouă, bere, sare și piper și se prăjesc în ulei încins.
Arpacașul se clătește în câteva ape reci și se pune la hidratat în apă fierbinte. Apoi se fierbe în supa de pui și de creveți și se adaugă spre final, unt și parmezan.
Sfecla se fierbe se răzuiețte și se amestecă cu puțină miere și puțină vinegretă preparată anterior. Cu aceasta se va decora risotto de arpacaș, pe margini, pentru o pată de culoare, dar și gust delicios. Deasupra vor trona creveții frumos rumeniți și se mai poate presăra puțin parmezan.
Urmăriți și videoclipul de mai sus, pentru a nu pierde detalii importante despre aceste rețete preparate de chef Nicolai Tand: Salată de linte cu somon și ou poșat și Risotto de arpacaș cu creveți.
Cum se comportă o femeie în relația de cuplu și în familie în funcție de vibrația interioară. Sfaturi de la numerologul ... Salată de vinete cu multe legume, o rețetă de post preparată de Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani...