Antena Căutare

Salată de vinete cu multe legume, o rețetă de post preparată de Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o delicioasă salată de vinete cu multe legume, tocmai bună de savurat ca aperitiv, sau chiar la una dintre mesele principale ale zilei.

Salată de post cu vinete și legume coapte Galerie
Salată de vinete cu multe legumeși pastă de susan

Salată de vinete cu multe legume și cu sos tahini este rețeta cu care i-a răsfățat Vlăduț pe matinalii de la Super Neatza, rețetă pe care a denumit-o ”Vinete prietenoase”.

Este o salată de post, fără maioneză, dar bogată în ingrediente și foarte consistentă, cu gust dens și delicios. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa preparat de post gustos și sănătos.

Citește și: Rețete sărate pentru masa de Crăciun: preparate festive pentru sărbătorile de iarnă

Ingrediente pentru Salată de vinete cu multe legume:

  • 3 vinete mari
  • 2 dovlecei
  • 250 gr ciuperci champignon, albe
  • 200 gr roșii cherry
  • 2 castraveți
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1-2 linguri ulei de susan
  • 1 lingură pastă de susan( tahini)
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • zeamă de lămâie

Rețeta Salată de vinete cu multe legume - Mod de preparare

Vinetele se spală bine se șterg și se așază într-o tavă de cuptor. Se înțeapă din loc în loc și se coc la 200 de grade pentru 40-50 de minute. Se lasă să se tempereze, se scurg bine și se dau la rece.

Citește și: Rețetă de salată de vinete cu influențe orientale, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Între timp se pregătesc celelalte legume. Se toacă mărunt ciupercile și se așază într-o tavă, pe hârtie de copt. Se taie în sferturi roșiile și se așază lângă ciuperci. Se mai așază în tavă și dovleceii tocați cuburi, după ce li se îndepărtează partea cu semințe, dar și partea albă de la firele de ceapă, tocată rondele. Toate aceste legume se dau la cuptor la 180 de grade, pentru 5-6 minute să se deshidrateze ușor.

Cum se prepară salata de vinete cu legume coapte

Vinetele odihnite la rece se amestecă mai întâi cu pasta de susan, apoi cu puțin ulei și zeamă de lămâie. Legumele coapte la cuptor, după ce se răcesc se toacă mai mărunt și se adaugă peste amestecul de vinete cu tahini. La final se mai adaugă în salată și castraveții curățați de coajă și de miezul cu semințe și tocați cât mai mărint, dar și frunzele verzi de ceapă tocate, de asemeni, mărunt. Acestea din urmă vor da o notă de prospețime salatei de vinete, dar și un gust mai deosebit.

Citește și: Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețetă de vinete din bucătăria turcească

Salata de vinete cu multe legume coapte, dar și cu pastă de susan se asezonează cu sare și piper, după gust și dacă mai necesită se mai adaugă puțin ulei și puțină zeamă de lămâie.

Pentru servit, Vlăduț a preparat și crutoane din aluat foietaj peste care a presărat diverse condimente. Însă este foarte gustoasă servită și cu felii de pâine prăjită.

Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, despre cum se prepară delicioasa salată de post, accesați și materialul video de mai sus!

Dacă te numeri printre iubitorii de supe sau dacă vrei să pregătești celor dragi un preparat simplu și ușor, îți oferim o rețetă de supă de legume plină de savoare și vitamine. Din multe legume multicolore și câteva condimente necesare, vei obține un preparat gustos și sănătos.

Salată de linte cu somon și ou poșat și Risotto de arpacaș cu creveți, rețetele lui Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzva... Prognoza Meteo, 19 martie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x