Pentru că suntem în post și se caută foarte mult rețetele culinare de post, în ediția din 23 martie 2022, a matinalului Super Neatza, chef Nicolai Tand, bucătarul emisiunii, a pregătit mai multe rețete de post printre care și o ineresantă rețetă de sarmale de post cu mălai și sos de roșii.
”Pun orez, pătrunjel, usturoi, paprika, ciuperci dar și mălai. Am tras la tigaie ceapa, morcovii și țelina, Pentru că mălaiul este sec, voi pune mai mult ulei. Varza am fiert-o în apă cu puțin oțet, ca să nu se rupă”, a spus acesta.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa sarmale delicioase, fără carne.
Sarmale de post cu mălai și sos de roșii - Ingrediente
- 1 varză albă, proaspătă
- apă + oțet + sare, pentru fiert foile
- 2 buc. ceapă
- 1-2 morcovi
- 1/2 rădăcină mică de țelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 200 gr orez
- 200 gr ciuperci
- 3 linguri de mălai
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare și piper, după gust
- 1 linguriță de paprika
- 1 crenguță de cimbru
- 2 foi de dafin
- sos de roșii, pentru servit
Rețetă de sarmale de post cu mălai și sos de roșii - Mod de preparare
Se începe cu pregătirea foilor de varză. Acestea se desfac de pe cotor și se taie în jumătăți, îndepărtând nervura grăasă de la mijloc. Apoi, se fierb în apă cu puțin oțet și sare pentru 10-12 minute, penntru a se înmuia și a nu se rupe la modelat sarmalele.
Citește și: Rețetă de post. Sarmale cu ciuperci și soia, preparate în dovleac
Cum se prepară umplutura pentru sarmalele de post cu mălai
Mălaiul folosit la această rețetă de sarmale, substituie de fapt păsatul din rețeta clasică de sarmale cu păsat.
Se curăță toate legumele, se toacă mărunt și se călesc în ulei de floarea soarelui, încins. Se amestecă bine pentru o călire uniformă. Nu se țin pe foc decât până când se pătrund foarte ușor și își degajă gusturile. Apoi se adaugă orezul și se amestecă foarte bine cu legumele călite. Se adaugă și mălaiul și se asezonează amestecul pentru umplutura sarmalelor cu sare, piper și paprika.
Compoziția obținută se lasă la răcit și se umplu cu ea foile de varză bine scurse și răcite.
Cum se prepară sarmalele de post cu mălai
Se unge bine o cratiță cu ulei și se așază la baza ei varză tocată fideluță, foi de dafin și crenguța de cimbru. Se așază sarmelele în straturi succesive și se completează cu apă. Se pune cratița cu sarmale la cuptor și se lasă aproximativ 3 ore, la temperatură medie.
Citește și: Supă cremă de ardei capia. Rețetă de post preparată de Chef Radu Darie la Super Neatza, 10 martie 2022
Sarmalele se servesc cu un sos de roșii aromat, precum sosul de roșii pentru pizza sau paste.
Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețeta de Sarmale de post cu mălai și sos de roșii, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în ediția din 23 martie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.
Ce fel de parteneri sunteți în cuplu, în funcție de cifra destinului a cuplului. Numerologul Corina Stratulat ne spune s... Tort cu ciocolată albă și fistic. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 25 martie 2022. Rețeta lui Vlăduț...