O reteta inedita de sarmale in care carnea tocată este ănlocuita cu jumari, iar păsatul adăugat, poate înlocui clasica mămăliguță.
Ingrediente
- 200 g jumări
- 200 g păsat
- 60 g orez
- 150 g ceapă
- 1 morcov
- sare
- piper
- mărar
- cimbru
- pătrunjel
- 1 kg varză acră
- 100 g fleică de porc afumată
Mod de preparare
Se spală orezul și se pune în apă la hidratat.
Se toacă ceapa solzișor, morcovul se dă pe răzătoare și se călesc în ulei încins.
Se adaugă și verdeață tocată și păsatul spălat, apoi orezul și jumările tocate mărunt și fleica, de asemeni, tocată.
Se asezoneazpă cu sare și cimbru și se lasă pe foc câteva minute, amestecând bine ingredientele.
Cu această compoziție se umplu foile de varză.
Se așază la baza oalei, bețișoare de frigărui, apoi varză cu jumări și straturi de sarmale printre straturi de varză tocată fideluță, jumări și bucăți de fleică afumată.
Se presară și cimbru și se fierb sarmalele, acoperite cu foi de varză și capac, până sunt bine pătrunse.