Antena Căutare

Secretul celui mai cremos sos bechamel. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 19 octombrie 2021

Pentru că sosul bechamel este unul dintre sosurile delicioase care se poate combina cu multe alte preparate culinare, Chef Nicolai Tand, îndrăgitul bucătar de la Super Neatza, ne-a dezvăluit în ediția din 19 octombrie 2021, secretul celui mai cremos sos bechamel.

Secretul celui mai cremos sos bechamel constă în adăugarea unui gălbenuș de ou creud și parmezan la final de fierbere / Shutterstock Galerie
Bol alb cu sos bechamel cremos | Neatza cu Răzvan și Dani

Sosul bechamel este deja cunoscut și adorat de toți bucătarii lumii, însă pentru un plus de gust, sau un plus de cremozitate, rețeta se poate adapta, așa cum ne-o prezintă și Chef Nicolai Tand în ediția din 19 octombrie 2021 de la Super Neatza, unde ne dezvăluie secretul celui mai cremos sos bechamel.

Sosul bechamel, sau beșamelul este un sos alb cu textură consistentă a cărui origine este atribuită bucătăriei franceze și italiene. A devenit fgoarte popular în toate bucătăriile lumii pentrur pentru utilizarea sa la gratinarea diferitelor feluri de mâncare precum preparatele cu paste, legume, sau carne. Se folosește atât în ​​bucătăriile profesionale, cât și în bucătăriile casnice.

Citește și: Rețetă de rulouri din andive cu șuncă, gratinate cu sos bechamel și parmezan, preparată de Chef Nicolai Tand la Super Neatza

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi cel mai cremos sos bechamel, așa cum îl prepară Chef Nicolai Tand.

Rețeta lui Nicolai Tand de sos bechamel - Ingrediente

  • 100 gr unt de calitate( cu peste 80% grăsime)
  • 100 gr de făină albă
  • 500 ml de lapte fierbinte
  • sare, piper și nucșoară, după gust
  • 1 gălbenuș de ou, crud
  • 50 gr de parmezan răzuit

Rețeta lui Nicolai Tand - Mod de preparare și secretul celui mai cremos sos bechamel

Mai întâi punem laptele într-o oală, la fiert și îl lăsăm până atinge punctul de fierbere, apoi stingem focul. Adăugăm și un prraf de sare.

Luăm o tigaie sau o cratiță încăpătoare și punem untul la topit, în aceasta, la foc de intensitate mică spre medie. Amestecăm pentru a nu se arde untul, iar când acesta este topit, adăugăm toată făina odată. Amestecăm intens pentru a se desface bine făina în untul topit. Când făina a absorbit tot untul începem să adăugăm puțin câte puțin din lapte, în timp ce amestecăm intens cu un tel. Este important să se amestece continuu pentru a nu se forma cocoloașe.

Când am terminat de adăugat tot laptele, adăugăm sare, piper și nucșoară, câte puțin din fiecare. Gustăm sosul și îl asezonăm cu aceste ingrediente, după gust. Nu exagerăm cu adaosul de sare pentru că vom adăuga și parmezan, iar acesta este sărat.

Citește și: Rețetă de copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant

Stingem focul și trecem sosul bechamel prin sită, pentru a deveni foarte fin. Apoi adăugăm în sosul fierbinte un gălbenuș de ou, crud. Amestecăm imediat pentru a se omogeniza compoziția și a nu se fierbe gălbenușul separat în sos. La final adăugăm parmezanul răzuit și din nou amestecăm intens pentru omogenizare. Gălbenușul adăugat în sosul bechamel are rolul de a desăvârși consistența sosului, dar și de a-i conferi o cremozitate aparte. La fel și parmezanul, are rolul de a da cremozitate sosului, textură, dar și gust delicios.

Citește și: Patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturi

Pentru mai multe detalii și sfaturi importante de la chef Nicolai Tand, despre modul de preparare și secretul celui mai cremos sos bechamel, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Super Neatza”.

Rețeta zilei la Super Neatza, 18 octombrie 2021, preparată de Vlăduț - Praz cu măsline și coaste afumate, în dovleac cop... Rețeta zilei preparată de chef Nicolai Tand la Super Neatza, 19 octombrie 2021. Ouă florentine cu spanac...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x