Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Sfinții Împărați Constantin și Elena, prăznuiti în curtea Patriarhiei! Cum se desfășoară slujba în aer liber și ce măsuri trebuie să respecte credincioșii! |VIDEO

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt prăznuiți în curtea Patriarhiei din București, Cum se desfășoară slujba în aer liber la 12 grade, pe vreme de ploaie, în plină stare de alertă și ce măsuri de protecție trebuie să respectate credincioșii prezenți.

Adina Lăcătușu, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", ne prezintă cum se ține slujba Sfinților Împărați Constantin şi Elena, în stare de alertă.

Sfinții Împărați Constantin și Elena este o sărbătoare în calendarul bizantin, fixată pe data de 21 mai. Sărbătoarea îi evocă pe împăratul Constantin cel Mare și pe mama sa, Elena Augusta.

Unele categorii de persoane nu sunt obligate să poarte masca de protecție. Cine se încadrează în aceste categorii! |VIDEO

Slujba se desfăsoara în curtea Patriarhiei, in condițiile impuse de pandemie, cu respectarea distanțării sociale, cu toate acestea un număr mare de persoane a participat la slujbă, respectând marcajele care arată distanța corespunzătoare ce trebuie respectată.

La slujba de la Patriarhie va participa și Patriarhul Daniel.

Prognoza Meteo, 21 mai 2020. Vreme rece și ploioasă

Cei care vor să se închine moaștelor trebuie să intre în biserică, cu respectarea restricțiilor impuse si cu închinarea în fața moaștelor, fără pupatul icoanelor, cum se proceda înainte de starea de pandemie.

Praznic Împărătesc 21 mai 2020. Sfântul Constantin și mama sa Elena, protectorii creștinilor. Cine au fost "cei mai întocmai cu Apostolii"

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a vorbit despre importanța sărbătorii Sfinții Constantin și Elena, dar si despre meritele împăratilor sărbătoriți astăzi , asupra creștinismului.

Urmăriți toate informațiile transmise de preot, accesând clipul video de mai sus, difuzat la Neatza cu Răzvan si Dani.