Antena Căutare

La mulți ani de Sfinții Constanțin și Elena! Semnificația puternică a numelor

La mulți ani de Sfinții Constantin și Elena, praznuiți in calendarul creștin ortodox și in calendarul creștin catolic la data de 21 mai. Semnificația numelor celor mai iubiți sfinți din Romania, Constatin și Elena, este una puternica. Iata care este!

La mulți ani de Sfinții Constantin și Elena, prăznuiți în calendarul creștin ortodox și în calendarul creștin catolic la data de 21 mai. Semnificația numelor celor mai iubiți sfinți din România, Constatin și Elena, este una puternică. Iată care este semnifiacația numelor purtate de aproxoximativ 1.850.000 de români.

Împăratul Constantin, convins de valorile religioase și morale ale doctrinei creștine a dat un act, în ianuarie 313, prin care creștinismul a devenit „religio licita”(religie permisă) la fel ca celelalte religii din imperiul său. Acesta a decedat în 321, duminica, această zi a devenind zi de odihnă, sărbătoare săptamânală a creștinilor și ziua în care soldații mergeau la slujbă.

Sfânta Elena este cunoscută pentru descoperirea crucii pe care a fost răstignit Iisus Hristos, astfel, pentru demersul său de cercetare, devenind octotitoare a tuturor arheologilor. Pentru grija sa arătată săracilor și oamenilor simpli, dar și pentru evlavie și credință, împărăteasa este sărbătorită în întreaga creștinătate.

Articolul continuă după reclamă

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai. La mulți ani, Constantin! Semnificație nume

Numele Constantin își are originile din grecescul "Konstantinos" și latinescul "Constantinus", acestea fiind derivate din cuvântul latin "constans" care înseamnă "constant, statornic, stabil". Se pare că numele de "Constantin" este echivalent cu numele bulgăresc "Стоян" (Stoian) și cu numelec grecesc "Eustathios", acestea având același înțeles, "neschimbător, stabil, neclintit".

"Constantin" a devenit un nume foarte popular în special datorită celui care a instituit creștinismul că religie oficială în Imperiul Român, Sfântul Împărat Constantin. Acesta a mutat capitală imperiului de la Romă la Bizanț, oraș redenumit Constantinopol (astăzi cunoscut că Istanbul). Împăratul Constantin, împreună cu mamă să, Sfântă Elena, au pus bazele creștinismului, au înălțat biserici, iar duminică a devenit zi liberă pentru că omul să poată merge la biserică. Sfântă Elena a poruncit să se facă săpături pe Golgota și s-a descoperit Crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos. Sf. Împărați Constantin și Elena sunt sarbatoriti pe data de 21 mai.

Persoanele care poartă numele de "Constantin" sunt adesea perfecționiste, preocupate permanent să se autodepășească. Sunt persoane norocoase și optimiste cărora le plac călătoriile și schimbările. Spiritul lor îi îndruma spre cariere expresive precum scriitori, actori sau muzicieni, sau înspre cariere intelectual-spirituale precum preoți, profesori, filozofi.

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai. La mulți ani, Elena. Semnificație nume

Elena este considerată, în credințele populare, apărătoare împotrivă focului și a fulgerului (interesantă coincidența cu semnificația grecească a numelui), a trăsnetului și tunetului. Atestat la noi încă din sec. 15, numele apare în documentele mun-tene și moldovene, sub formele Elena, Heana și Olena (fiică lui Ștefan cel Mare și soția lui Ivan cel Tînăr, fiul cneazului Ivan al III-lea al Moscovei); din secolul următor, numele primește împrumuturi mai vechi sau mai noi din diferite limbi sau creații românești, Heana — formă populară foarte frecventa și specific românească, Leana, Lena, Elină, Leanca, Lencuta, Ilina, Lina, Hena, Demisa, Henuta, Lenuța, Lentă, Ilinca, Linca, Elenca, Elencu, Lenea, Olena, Alena, Leni, Lenus, Ela, Lili, Elen, Nelly etc. sunt și astăzi prenume favorite la noi.

Elena pare o femeie inaccesibilă. Să fie datorită mândriei sale naturale sau din cauza firii sale rezervate? Nu contează, Elena nu lasă pe nimeni indiferent. Introspectiva și introvertită, Elena are tendința de a-și creă un turn de fildeș în care se retrage ori de câte ori viață nu este la înălțimea aspirațiilor sale înalte, visele fiind adesea o modalitate de refugiu pentru ea. În realitate, Elena este o femeie inspirată, sensibilă și emotivă, care nu este făcută pentru luptă, arătându-se adesea alergica la stres.

Destul de posesivă, Elenei nu îi place să își împrumute lucrurile, este destul de atașată de lucrurile personale. Elena este independența și are un comportament tranșant. În unele situații, Elena se dovedește a fi destul de derutantă și insesizabilă: comunică puțin sau deloc, vrea că ceilalți să ghicească ce i se întâmplă și este dezamgita când nu este înțeleasă. Elena este o persoană determinată, cu o voința puternică.

Calendar ortododox 21 mai. Constatin și Elena sunt sunt printre cei mai iubiți sfinți din România, astfel aproximativ 1.850.000 le poartă numele.

surse: interpretare-nume.ro, semnificatia-numelui.visele.ro

Cum îți reiei planurile întrerupte de starea de urgență – activități pe care le poți avea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei Vineri, 15.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x