Antena Căutare

Sorbet de căpșuni cu spumă de căpșuni și pișcoturi. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 18 mai 2022

În ediția din 18 mai 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit o delicioasă rețetă de sorbet de căpșuni cu spumă de căpșuni și pișcoturi.

Desert din pișcoturi cu sporbet de căpșuni și spumă de căpșuni Galerie
Combinația dintre sorbetul de căpșuni, spuma de căpșuni și pișcoturi este absolut delicioasă | Rețeta lui Nicolai Tand la Super Neatza

Pentru că este în toi sezonul căpșunilor, cele mai potrivite fructe pentru deserturi, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Super Neatza din ediția din 18 mai 2022, a preparat, spre deliciul îndrăgiților matinali, o rețetă de sorbet de căpșuni cu spumă de căpșuni și pișcoturi.

”Am făcut un sirop de apă cu zahăr brun, l-am lăsat un pic să se reducă, iar atunci când am oprit focul am pus o legătură de cimbrișor, o infuzie. Am lăsat să se răcească, iar între timp am tăiat căpșunii și i-am pus peste sirop”, a spus acesta. Vă oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu un delicios desert pe bază de căpșuni.

Citește și: Prăjitură spornică cu căpșuni. Rețetă simplă și ușoară de desert cu fructe

Sorbet de căpșuni cu spumă de căpșuni și pișcoturi - Ingrediente

  • Pentru sorbet:
  • 1 kg căpșuni
  • 500 ml apă
  • 4-5 crenguțe de cimbrișor
  • 150-200 gr zahăr brun
  • 10 gr gelatină
  • Pentru spuma de căpșuni:
  • 300 gr căpșuni mai coapte
  • 3 albușuri de ouă medii
  • 150 gr zahăr
  • 40 ml apă
  • un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • pișcoturi Savoiardi pentru consistența desertului

Citește și: Dulceață de căpșuni. Rețeta clasică de la bunica

Sorbet de căpșuni cu spumă de căpșuni și pișcoturi - Mod de preparare

Se începe cu prepararea sorbetului care necesită un timp de congelare. Ideal ar fi să fie preparat cu o zi înainte, sau cu 5-6 ore.

Se pune apa cu zahărul brun la fiert. Se lasă să fiarbă până când zahărul este topit și siropul devine mai consistent. Se stinge focul, se lasă siropul să se tempereze 5 minute, apoi se adaugă cimbrișorul și se acoperă vasul. Se lasă cimbrișorul la infuzat 15-20 de minute, apoi se strecoară siropul.

Citește și: Biscuiți cu unt și migdale, glazurați cu ciocolată albă și fructe. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 13 mai 2022

Se adaugă căpșunile curățate și tăiate în cuburi și se blendează bin totul. Compoziția obținută se pune în caserole ca la rețetele de înghețată și se dă la congelator pentru 5-6 ore, cel puțin. pe parcurs, se mai amestecă compoziția pentru a se congela uniform.

După ce se scoate de la rece, se lasă 10-15 minute la temperatura camerei, apoi se blendează și se trece prin sită, Se adaugă puțină gelatină hidratată și diluată și se pune la rece până când se prepară spuma de căpșuni.

Citește și: Cum păstrezi căpșunile proaspete cât mai mult timp

Cum se prepară spumă de căpșuni

Oprim 3 linguri din cantitatea de zahăr, iar restul îl fierbem împreună cu apa până obținem un sirop consustent, puțin mai fluid decât cel pentru dulceață. Addăugăm spre final și extractul de vanilie.

Cât timp siropul fierbe, mixăm albușurile presărate cu puțină sare până devin spumoase. Adăugăm, treptat, cele trei linguri de zahăr, oprite și vom obține acea bezea fermă, ca pentru pandișpan.

Citește și: Galette cu rubarbă și căpșuni. Un desert delicios și aromat

După ce siropul de zahăr este bine legat, îl turnăm în fir subțire peste bezea și mixăm energic până când bezeaua îl absoarbe și devine foarte cremoasă.

Citește și: Chec marmorat cu ciocolată și glazurat cu caramel sărat. Rețeta lui Cătălin Rizea la Super Neatza, 12 mai 2022

Căpșunile spălate, scurse și curățate de codițe se pasează cu ajutorul unui blender și, doar dacă ne incomodează sâmburii, trecem piureul printr-o sută deasă.

Încorporăm, treptat și ușor, bezeaua italiană în piureul de căpșuni și vom obține o spectaculoasă spumă de căpșuni.

Pentru a servi deliciosul desert, se așază pe platouri pișcoturi, apoi sorbet de căpșuni, din nou pișcoturi și spumă de căpșuni. Se decorează cu căpșuni proaspete și se servește rece.

Spor și poftă bună!

Citește și: Cobbler cu căpșuni. Un desert foarte simplu, dar delicios

De ce pleacă bărbații din relații, în funcție de structura lor numerologică. Numerologul Corina Stratulat vine cu sfatur... Cheesecake de vinete. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 19 mai 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu Sambata, 16.03.2024, 15:30
Ultimele știri
x