Căutare Live

Biscuiți cu unt și migdale, glazurați cu ciocolată albă și fructe. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 13 mai 2022

În ediția din 13 mai 2022, a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, pentru că este vineri și este zi de desert, a preparat o rețetă de Biscuiți cu unt și migdale, glazurați cu ciocolată albă și fructe pe care i-a denumit "Bijuterii dulci".

Biscuiții se lasă la răcit, apoi se glazurează cu ciocolată și se decorează cu fructe

Rețeta lui Vlăduț

Pentru că piața este plină de fructe de sezon și cum vinerea este zi de desert la Super Neatza, în ediția din 13 mai 2022 a matinalului, Vlăduț a preparat o rețetă de biscuiți cu unt și migdale, glazurați cu ciocolată albă și fructe.

Biscuiții preparați după această rețetă ies foarte fragezi și se pot păstra, simpli, fără glazură, în cutii metalice cu capac sau în borcane de sticlă chiar și 30 de zile. Vă oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa bijuterii dulci cum a preparat Vlăduț.

Citește și: Compot de căpșuni. Cel mai simplu mod de a conserva căpșunile pentru iarnă

Biscuiți cu unt și migdale, glazurați cu ciocolată albă și fructe - Ingrediente

Aveți nevoie pentru această rețetă de ingrediente pentru aluatul fraged și de ingrediente pentru glazură și decor.

Pentru aluat fraged:

  • 800 gr făină tip 000
  • 500 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 gr zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 400 gr migdale măcinate foarte fin
  • 1 praf de sare

Pentru glazură:

  • 400 gr ciocolată albă
  • coaja răzuită de la o portocală
  • căpșuni
  • zmeură
  • afine
  • boabe de cafea trase în ciocolată
  • fructe confiate
  • migdale

Biscuiți cu unt și migdale, glazurați cu ciocolată albă și fructe - Mod de preparare

Se începe cu prepararea aluatului fraged care necesită un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi decupat sub formă de biscuiți.

Se cerne făina într-un bol încăpător și se adaugă peste ea făina de migdale, zahărul pudră și sarea. Apoi se adaugă untul rece, tăiat în cuburi și cele patru ouă. Cu ajutorul degetelor se amestecă bine ingredientele până când se obține un aluat compact, dar ușor nisipos.

Citește și: Biscuiți cu fistic și cireșe confiate, preparați de Vlăduț la Super Neatza din 3 decembrie 2021

Aluatul pentru biscuiți se modelează sub formă de rulou, se împachetează în folie alimentară și se pune la congelator pentru 35-40 de minute.

Se încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Aluatul se taie cu un cuțit cu lama ascuțită în rondele de 1 cm grosime. Se așază biscuiții astfel formați în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc pentru 12-15 minute, la 200 de grade Celsius. Apoi se lasă la răcit.

Apoi se prepară glazura de ciocolată albă și se decorează biscuiții.

Pentru glazură se topește ciocolata pe baie de aburi. Se adaugă coaja de portocală răzuită fin și se amestecă pentru omogenizare. Coaja de portocală va aromatiza foarte plăcut glazura de ciocolată. Biscuiții se tartinează cu această glazură, iar deasupra se decorează, după imaginație și după gust, cu fructe proaspete, cu fructe confiate, boabe de cafea trase în ciocolată, migdale, etc.

Citește și: Fursecuri de primăvară cu fistic - Mâțișori. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 4 martie 2022

Sunt foarte gustoși și aspectuoși, merită preparați și atunci când avem prieteni în vizită, sau la ocazii speciale. Vor colora frumos platoul cu fursecuri festive.

Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la Vlăduț despre modul de preparare al rețetei de biscuiți cu unt și migdale, glazurați cu ciocolată albă și fructe, preparată în ediția din 13 mai 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.

Chec marmorat cu ciocolată și glazurat cu caramel sărat. Rețeta lui Cătălin Rizea la Super Neatza, 12 mai 2022...
Ultimele știri
x