Pentru că suntem în post și pentru că primele ingrediente la care ne gândim când vrem să preparăm ceva simplu și delicios, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani,ne propune o rețetă simplă, dar gustoasă și sățioasă de spaghete cu sos de roșii și ciuperci pane. Sosul de roșii este unul mai deosebit, cu mult usturoi verde, că tot se găsește pe piață la ora actuală, din belșug, dar și busuioc verde și rozmarin, arome ce dau savoare maximă preparatului.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare, pentru a găti și voi așa preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos.
Spaghete cu sos de roșii și ciuperci pane - Ingrediente:
- 1 kg roșii tocate cuburi din conservă
- 400 gr roșii pasate
- rozm
- busuioc
- usturoi verde
- 1 ardei iute
- sare ulei de măsline
- puțin zahăr
- 400 gr paste
- Pentru ciupercile pane:
- ciuperci
- făină
- pesmet panko
- apă
- sare și piper
- ulei pentru prăjit
Rețetă de Spaghete cu sos de roșii și ciuperci pane - Mod de preparare
Chiar dacă sosul de roșii necesită timp mai îndelungat de preparare, metoda preparării este simplă, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui.
Cum se prepară sosul de roșii pentru spaghete?
Într-o tigaie înaltă se pune uleiul la încins și se călește în el usturoiul verde, tocat rondele. Se adaugă și ardeiul iute tocat mărunt, atât cât suportați la gust. Se amestecă bine până se pătrund aceste ingrediente, apoi se adaugă cele două tipuri de roșii, o priză de sare, foarte puțin zahăr, busuioc verde și rozmarin verde.
Citește și: Salată de vinete cu multe legume, o rețetă de post preparată de Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani
Se lasă sosul să fiarbă la foc mic, aproximativ două ore. Dacă scade prea mult, se mai poate adăuga un pahar de apă. Zahărul adăugat în sosurile de roșii are rolul de a regla aciditatea acestora. Nu se adaugă mult, ci cât se poate lua între doua degete, sau un vârf de linguriță.
Între timp, se fierb și spaghetele, în apă multă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Se fierb al dente, apoi se scurg și se adaugă în sosul de roșii. Se mai lasă câteva minute să fiarbă și în sos, pentru a se întrepătrunde aromele, iar dacă mai este necesar, se mai adaugă și din apa în care au fiert pastele.
Cum se prepară ciupercile pane?
Metoda de preparare a ciupercilor pane este aceeași cu a șnițelelor, doar că lipsesc ouăle.
Citește și: Salată de ciuperci cu maioneză și murături, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani
Mai întâi se pregătește o compoziție din apă cu făină, sare și piper, ca o ciulama de consistentă.
Ciupercile se taie în două, transversal, păstrăndu-le și cozile. Se trec prin compoziția de făină, apoi prin pesmetul panko și se scufundă în ulei încins. Se rumenesc bine pe ambele părți și se scot pe prosoape de hârtie absorbante. Se servesc alături de delicioasele spaghete cu sos de roșii.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de Spaghete cu sos de roșii și ciuperci pane, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați videoclipul de mai sus!
Tartă cu roșii condimentate și paste cu feta și roșii, rețeta lui Chef Nicolai Tand de la Neatza de Weekend... Ruladă de pui umplută cu multe legume și sos delicios, rețeta lui chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani...