Antena Căutare

Supă cremă de ardei capia. Rețetă de post preparată de Chef Radu Darie la Super Neatza, 10 martie 2022

În ediția din 10 martie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, bucătarul de azi al emisiunii, a preparat o rețetă de supă cremă de ardei capia, de post.

pentru un plus de gust și aspect plăcut, supa cremă se decorează cu fulgi de migdale Galerie
Porție de supă cremă de ardei capia și tofu marinat, decorată cu fulgi de migdale | Rețeta lui chef Radu Darie

Pentru că suntem în perioda postului Sfintelor Sărbători Pascale și pentru că sunt la mare căutre rețetele de post, Chef Radu Darie, a preparat în ediția din 10 martie 2022 a emisiunii Super Neatza, la cererea fanilor, o delicioasă rețetă de supă cremă de ardei capia.

Este o rețetă simplă, cu ingrediente puține și foarte accesibile. Pe lângă gustul delicios și culoarea plăcută, interesant este modul de servire al supei creme. Pentru un plus de gust și sățietate, Radu a preparat și tofu marinat cu care a servit supa. Iar pentru cei care nu țin post, tofu se va înlocui cu brânză feta.

Citește și: Rețetă de post. Hummus cu mix de semințe, varză kale și cremă de tofu marinat - Rețeta lui Chef Berry

Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare explicat de chef Radu Darie, pas cu pas, pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu o astfel de supă cremă absolut delicioasă și frumos colorată.

Citește și: Minestrone. Rețetă italiană de supă din legume și paste

Supă cremă de ardei capia - Ingrediente

  • Pentru supa cremă:
  • 1 kg ardei capia
  • 1 cartof de dimensiune medie
  • 1 ceapă mare
  • 5-6 căței de usturoi
  • sare și piper
  • 1-2 linguri cu ulei de măsline
  • 750 ml lapte de migdale
  • Pentru servit:
  • 300 gr tofu
  • 2-3 linguri cu ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță cu semințe de chimen
  • 1 linguriță cu boia afumată
  • 3 foi de dafin
  • fulgi de migdale pentru decor

Citește și: Ardei iuți la borcan cu oțet și zahăr

Rețetă de supă cremă de ardei capia - Mod de preparare

Pentru a oferi un gust desăvârșit supei creme, legumele se spală, se șterg bine, se curăță, după caz, se stropesc cu ulei de măsline și se dau pentru 45 de minute la cuptor, la 150 de grade Celsius. Ceapa și cartoful se curăță și se taie în bucăți mai mici, pentru a se pătrunde uniform.

Citește și: Supă din rasol de vită cu multe legume. Rețeta lui Chef Nicolai Tand la Super Neatza, 9 martie 2022

După acest interval de timp, se curăță ardeii capia și se fierb împreună cu celelalte legume în lapte de migdale, pentru un timp scurt. Se scurg, se terc prin blender. Se potrivește textura supei creme cu lapte de migdale, scurs, adăugând câte puțin până când se obține o compoziție cremoasă. Se asezonează cu sare și piper.

Între timp, se marinează tofu porționat în cuburi mici. Se caramelizează câțiva căței de usturoi în ulei de măsline, apoi se amestecă cu boia dulce și afumată, cu semințe de chimen și foi de dafin. Cuburile de tofu se pun în acest amestec și se lasă câteva ore, amestecându-le constant pentru o marinare optimă.

Supa cremă de ardei capia se va servi cu aceste cuburi de tofu marinate și se decorează cu fulgi de migdale.

Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețeta de supă cremă de ardei capia cu tofu marinat, dar și pentru a descoperi ce rețete a mai preparat chef Radu Darie în ediția din 10 martie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus.

Ce este ciclul de 9 ani și cum ne influențează destinul. Numerologul Corina Stratulat ne dezvăluie tot ce trebuie să ști... Mușchiuleț de porc cu piure de țelină și sos pesto. Rețeta lui Chef Radu Darie la Super Neatza 10 martie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x