- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Una dintre rețetele lui Chef Radu Darie, cu care i-a delectat pe carismaticii matinali la Super Neatza, 24 ianuarie 2022, a fost o interesantă rețetă de cârnăciori armenești cu brânză feta și sos de roșii la cuptor.
Cârnăciorii armenești sunt niște cârnăciori din carne de berbecuț în amestec cu 10-20% carne de vită, foarte condimentați și delicioși. În asociere cu sosul de roșii condimentat și acesta cu condimente orientale și brânza feta care se gratinează la cuptor, va rezulta un preparat foarte gustos și de nerefuzat. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu așa rețetă interesantă și delicioasă, perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Cârnăciori armenești cu brânză feta și sos de roșii la cuptor - Ingrediente
Aveți nevoie de puține ingrediente, însă de calitate pentru a obține un preparat savuros.
Ingrediente de bază:
- 3-4 cârnăciori armenești
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 250 gr brânză feta
Ingrediente pentru sosul de roșii:
- 500 gr roșii cherry
- 1 ceapă
- 2-3 ardei capia
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1-2 căței de usturoi
- sare și piper, după gust
- condimente orientale, după gust
Cârnăciori armenești cu brânză feta și sos de roșii la cuptor - Mod de preparare
Se începe cu prepararea sosului de roșii care necesită mai mult timp de fierbere pe flacăra aragazului.
Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Ardeii capia se coc pe grătar, se curăță și se toacă mărunt. Roșiile se spală bine și se toacă mărunt. Se opresc și câteva roșii pentru a le adăuga întregi în sos.
Într-o crăticioară se pune uleiul la încins și se adaugă ceapa și usturoiul. Se adaugă roșiile tocate și se fierbe sosul până când capătă consistență. Se asezonează cu sare, piper și condimente orientale, după gust.
Cârnăciori armenești se trag la tigaie în ulei de floarea soarelui până când se rumenesc frumos și se topește grăsimea din ei. Se adaugă în sosul de roșii împreună cu roșiile cherry întregi și cu bucata de brânză feta.
Crăticioara cu aceste ingrediente se pune la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la 175 de grade Celsius, sau până când brânza feta se topește și se întrepătrund bine toate aromele ingredientelor.
Este o mâncare absolut delicioasă care merge servită la una dintre mesele principale ale zilei, cu turte de casă, sau cu felii de pâine prăjită. Pentru un plus de prospețime, în timpul servirii se adaugă și pătrunjel verde tocat mărunt.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de cârnăciori armenești cu brânză feta și sos de roșii la cuptor, dar și pentru a vă delecta cu momente savuroase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus.