Antena Căutare

Super Neatza, 19 septembrie 2023. Cum îngrijim corect pielea bebelușului în primul an de viață

Într-o nouă ediție Super Neatza, Răzvan și Ruxandra Luca au stat de vorbă despre cum îngrijim corect pielea bebelușului în primul an de viață.

neatza gerovital kids Galerie
Super Neatza, 19 septembrie 2023. Cum îngrijim corect pielea bebelușului în primul an de viață | Antena 1

Totodată, în ediția din data de 19 septembrie 2023, dr. Cristina Vancsa, specialist în puericultură, a explicat care sunt pașii potriviți când vine vorba despre băița celor mici și cum să procedăm pentru a transforma un obicei banal într-unul distractiv și sigur.

Citește și: Adevărata ”armă” împotriva bătrâneții! Ce mânca Ana Aslan, femeia care a găsit elixirul tinereții, ca să se mențină în formă!

Super Neatza, 19 septembrie 2023. Cum îngrijim corect pielea bebelușului în primul an de viață

Prima baie a bebelușului începe încă de când a ajuns acasă, precizează dr. Vancsa, iar faptul că încă mai are bontul ombilical, acest lucru nu este un impediment, mai ales că se va usca și încet, încet va cădea. În schimb, temperatura apei este cea potrivită și confortabilă bebelușului.

„În general, se recomandă o temperatură între 37 și 38 de grade, însă variază de fiecare situație în parte, dar și de anotimp. Nu se recomandă să folosim ceaiuri, tărâțe sau petale de flori, ci apă obișnuită”, menționează specialistul în puericultură, la Super Neatza.

De fiecare dată când folosim substanțe de curățat, ulterior le folosim și pe cele care hidratează pielea, mai explică dr. Vancsa. Totodată, masajul bebelușului nu este neapărat legat de baie, ci poate fi făcut în orice moment al zilei, în funcție de când îi este confortabil bebelușului sau părintelui.

„Sunt copii cărora nu le place senzația de cremă sau de ulei și atunci se recomandă să folosim aceste substanțe hidratante înainte ca cel mic să intre în apă, pentru ca excesul să fie îndepărtat prin tamponarea cu prosopul.

Este recomandat să folosim substanțe cât mai blânde, concepute pentru pielea bebelușului, deoarece pielea sa este mult mai subțire și mai sensibilă. Se recomandă să păstrăm aceleași produse de îngrijire în primele șase luni deoarece bebelușii sunt foarte sensibili la mirosuri”, a afirmat ea în discuția cu Ruxandra Luca.

Ruxandra Luca, blogger și prezentatoare TV, dar și mama a trei copii, a venit în platoul de la Neatza cu o recomandare în ceea ce privește îngrijirea pielii bebelușului: noua gamă de la Gerovital Kids: „O recunoști imediat la raft datorită personajului distinctiv pe care îl are, și anume Oița Spumița”, a explicat specialista în parenting.

Spuma de duș de la Gerovital Kids este un produs care ne ajută să îmbinăm joaca cu utilul, stimulându-le imaginația celor mici: „Când vine vorba de igienă, părinții insistă, iar micii exploratori se opun, mai ales când au chef de joacă, de distracție, de aventură. Dar, în momentul în care le introducem în rutina de îngrijire un astfel de produs, de tip spumă, lucrurile vor deveni, cu siguranță, mult mai amuzante.

Sunt astfel cinci produse de tip spumă în gama Gerovital Kids, toate special gândite pentru bebeluși, pentru copii, pentru pielea lor delicată, au o textură fină și multe arome, de la bezele până la vanilie și fructe de pădure”, a menționat Ruxandra Luca, la Super Neatza.

Citește și: Care era dieta Anei Aslan, medicul român care a descoperit marile remedii anti-îmbătrânire și a construit un imperiu naturist

Ce trebuie să știi despre noua gamă de produse de la Gerovital Kids

Obiceiurile sănătoase se învață încă din copilărie, iar construirea unei rutine de îngrijire este esențială pentru o dezvoltare sănătoasă și armonioasă. Totuși, motivarea celor mici nu este întotdeauna o treabă ușoară, de aceea poți oricând să integrezi elemente educative în activitatea lor preferată – joaca.

Iată câteva trucuri, când vine vorba de rutina de îngrijire a bebelușilor:

  • Folosește spuma de duș Gerovital Kids – un element jucăuș, care stimulează imaginația, îndeamnă la joacă și bună-dispoziție.

Atunci când vine vorba despre baie, micii exploratori vor mai multă distracție și aventură, iar un produs de tip spumă va fi cu siguranță preferatul lor. Noua gamă Gerovital Kids conține cinci astfel de produse de tip spumă, delicate cu pielea copiilor și a bebelușilor, cu o textură fină și pufoasă și cu arome precum bezelele, fructele de pădure sau vanilia, pe placul celor mici. Integrează un astfel de produs în rutina de spălare a celui mic și fiecare băiță va fi o spuma-party pentru cel mic.

  • Creează un obicei zilnic din spălatul pe dinți – Pasta de Dinți Gerovital Kids, cu aromă de zmeură și îndulcită cu ștevie naturală, poate face spălatul pe dinți și mai plăcut pentru copii.
  • Spălatul mâinilor, esențial înainte de masă – fără obiecții și refuzuri datorită Săpunului lichid spumă Gerovital Kids. Încurați-i pe cei mici să scape de toate „bacteriile” de pe mânuțe cu spuma jucaușă, ușor colorată și plăcut parfumată.

Produsele Gerovital Kids au fost dezvoltate cu toată grija de către specialiștii cu multă experiență în îngrijirea pielii de la Gerovital. Toate produsele care vin în contact cu pielea sunt TESTATE DERMATOLOGIC și respectă pH-ul pielii, iar produsele care pot să vină in contact cu ochii sunt TESTATE OFTALMOLOGIC.

Noua gamă Gerovital Kids este ușor de recunoscut la raft datorită simbolului distinctiv, Oița Spumița – un personaj inofensiv, moale, asociat cu momentul somnului. Simbolul Oiței este integrat în identitatea vizuală a gamei în ipostaze diferite, specifice utilizării fiecărui produs. Oița îl va îndruma pe cel mic în dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase de igienă și îngrijire, devenind cel mai bun prieten al lui în acest proces.

Bianca Nuțu de la Neatza, noi detalii despre accidentul în care era să își piardă viață. Ce a văzut în propria astrogram... Concursul Ce se întâmplă cu Dani? îți poate aduce un smartwatch pe saptamană. Ce trebuie să faci pentru a participa ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x