Adevărata ”armă” împotriva bătrâneții! Ce mânca Ana Aslan, femeia care a găsit elixirul tinereții, ca să se mențină în formă!

 
+2 click pentru
galerie

O figură emblematică a României este, fără doar și poate, Ana Aslan, femeia care a dovedit că bătrânețea poate fi tratată precum orice boală. Născută în 1897, la Brăila, ea și-a dorit să fie medic, iar mai apoi a devenit director al Institutului de Geriatrie. Ea a cunoscut succesul absolut după ce a preparat vitamina H3 (Gerovital), iar numeroase celebrități, între care Charlie Chaplin sau Salvator Dali i-au încercat tratamentele. 

Ana Aslan a trăit până la 92 de ani, când a fost învinsă de un cancer de colon, iar ea a rămas în istorie și pentru principiile sănătoase de viață, motiv pentru care ar putea să fie un exemplu pentru o mulțime de persoane. 

Potrivit mărturisirilor făcute de menajerei acesteia, Ana Aslan își împărțea mesele astfel: mic dejun, gustare, prânz, pe care-l lua înainte de ora 13:30, iar cina între orele 18:00 -19:00.

”Întodeauna lua masa la 1:30, îmbrăcată, chiar dacă era singură la masă, cu o ţinută frumoasă, cu bijuterii, respecta acest ritual”, povesteşte Ioana Preda, menajera Anei Aslan.

De asemenea, ea mânca numai produse sănătoase și evita alimentele din conservă. Prefera carnea de vacă, peştele, pasărea, miel/oaie, porc, dar și ficatul, limba. Toate, însă, pregătite rasol sau făcute la cuptor. 

"Avea şi mâncăruri preferate: supă de vită clară, cu crutoane, pătrunjel şi piper, crap pe varză murată, pană de somn, rasol de şalău cu lămâie, sărmăluţe fără orez, pilaf de pasăre, curcan, ciuperci cu caşcaval la cuptor. Şi avea şi o slăbiciune dulce: îi plăcea tortul Buturugă, făcut în casă.”, afirma fosta menajeră a Anei Aslan, conform antenasatelor. 

Sursa: Antena Satelor, Adevărul
 facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI