Antena Căutare

Tajine de pui și paella cu pui și chorizo. Rețetele lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 15 martie 2022

În ediția din 15 martie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a preparat două rețete cu carne de pui și aniume: Tajine de pui și paella cu pui și chorizo.

Gustul final al preparatelor este dat de combinația condimentelor adăugate Galerie
Colaj de poze cu preparatele ”Tajine de pui și paella cu pui și chorizo” | Rețeta lui Nicolai Tand la Super Neatza

Dacă este marți, în bucătăria de la Super neatza gătește chef Nicolai Tand, unul dintre îndrăgiții bucătari ai martinalului. În ediția din 15 martie 2022 a emisiunii s-au preparat mai multe rețete culinare pe bază de carne de pui, dar și multe alte ingrediente ce completează armonios gustul cărnii. Foarte apreciate au fost rețetele zilei: Tajine de pui și paella cu pui și chorizo, pe care le puteți prepara și voi acasă, dacă urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.

Tajine de pui și paella cu pui și chorizo - Ingrediente

Pentru ambele preparate, chef Nicolai Tand a folosit mai multe ingrediente comune, precum un stock din oase de pui și legume, carne de pui și condimente.

Citește și: Mușchiuleț de porc cu piure de țelină și sos pesto. Rețeta lui Chef Radu Darie la Super Neatza 10 martie 2022

Ingrediente pentru rețeta de tajine de pui:

  • 4 pulpe de pui
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • 2-3 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • 2 ardei roșii
  • 1 ardei portocaliu
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 lămâi marinate
  • 2 cartofi de mărime medie
  • 1 morcov
  • 100 gr măsline verzi fără sâmburi
  • 500 ml stock de oase cu legume
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 1 linguriță de coriandru macinat
  • 1 linguriță de ghimbir răzuit
  • 1/4 linguriță de curcuma
  • sare și piper
  • 1 legatura de patrunjel verde tocat

Pentru paella cu pui și chorizo:

  • 1 pulpă de pui dezosată
  • 350 gr chorizo
  • 200 gr orez
  • 150 gr mazăre
  • 500 ml stock de oase cu legume
  • sare și piper
  • ulei de măsline

Tajine de pui și paella cu pui și chorizo - Mod de preparare

Se începe cu prepararea ingredientelor comune ambelor rețete.

Se dezosează o piîulpă de pui, care se va folosi la rețeta de paella, iar oasele se pun într-o oală cu aproximativ 1,5 litri de apă la fiert. Tot acolo se adaugă cotoarele de la ardei, cojile de la morcov, o ceapă tocată, o rădăcină de pătrunjel, puțin ulei și sare. Se fierbe un stock din oase cu legume care se va adăuga ulterior în cele două preparate.

Cum se prepară rețeta de tajine de pui

Pentru marinat carnea de pui se pun într-un recipient o ceapă tocată mărunt, 2 căței de usturoi, de asemeni tocați, câte o parte din condimentele enumerete în lista de ingrediente, apă și puțin ulei. Se lasă 10-15 minute la macerat, apoi se blendează și se adaugă peste carnea de pui porționată pentru tajine. Se mai lasă carnea la marinat în acest amestec aproximativ o oră.

Citește și: Supă cremă de ciuperci cu crutoane aromate și brownie cremos. Rețele lui Cătălin Rizea la Super Neatza, 14 martie 2022

Pentru a marina lămâile, se pune apă călduță într-un recipient, se adaugă puțin ulei, sare și felii de lămâie tăiate mai grosier. Se lasă aproximativ o oră la marinat.

După ce carnea s-a marinat, se pune la rumenit în ulei încins și se prepară bine pe toate părțile. Se transferă în alt vas și se lasă deoparte. În uleiul din vasul de pe foc se adaugă ceapa tocată, morcovul tocat. fâșii de ardei și se amestecă pentru a se pătrunde bine. Se mai completează cu puțin ulei, apoi se adaugă stockul de oase cu legume și carnea de pui. Se adaugă și cartofii curățați și tocați în cuburi și se lasă preparatul la fiert până când toate ingredientele sunt bine pătrunse. Se asezonează după gust cu condimente și se adaugă feliile de lămâie marinate.

La final de fierbere se va adăuga pătrunjel verde tocat mărunt.

Cum se prepară paella de pui cu chorizo

Carnea de pui dezosată se taie în fâșii și se asezonează cu sare și piper. Se prepară la tigaie în ulei până se rumenește frumos pe toate părțile, apoi se adaugă cârnații feliați. Se adaugă ceapă, ardei, usturoi, toate tocate mărunt, apoi orezul și se completează cu stockul de oase cu legume.

Citește și: Pulpe de pui cu legume la tigaie

Când orezul este aproape hidratat se adaugă mazărea și ardeii tocați mărunt, se condimentează după gust.

Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețetele de tajine de pui și paella cu pui și chorizo, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în ediția din 15 martie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.

Supă cremă de ciuperci cu crutoane aromate și brownie cremos. Rețele lui Cătălin Rizea la Super Neatza, 14 martie 2022... Ce calități avem, în funcție de anul nașterii. Numerologul Corina Stratulat ne dezvăluie totul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x