Una dintre rețetele cu care i-a răsfățat Andra Ilias pe matinalii emisiunii Super Neatza, în ediția din 05 mai 2022 a fost rețeta de tartă cu sparanghel și brânzeturi servită cu pesto de leurdă.
Este o rețetă simplă și delicioasă de gustare, pentru care nu avem nevoie de multe ingrediente, iar vedetă este sparanghelul pentru că este sezonul lui. ”Voi folosi un aluat foitaj. Voi pune un pat de mascarpone cu brânză ricotta și cu un pic de cașcaval ras”, a spus aceasta.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi celor dragi o astfel de gustare simplă, dar gustoasă.
Citește și: Tartă cu brânză și fructe de pădure. O explozie de arome și culori
Tartă cu sparanghel și brânzeturi servită cu pesto de leurdă - Ingrediente
Lista de ingrediente conține atât ingredientele pentru tartă cât și pe cele pentru sos pesto de leurdă.
Pentru tartă cu sparanghel și brânzeturi:
- 1 foaie de aluat foietaj
- 2 legături de sparanghel
- 250 gr mascarpone
- 150 gr ricotta
- 100 gr cașcaval răzuit
- 1 ou
Citește și: Leurda sau usturoiul sălbatic. 4 rețete perfecte pentru primăvară
Pentru pesto de leurdă:
- 2 legături de leurdă
- 4-5 frunze de busuioc verde
- 50 gr miez de nucă măcinat
- 30 ml ulei de măsline sau de floarea soarelui
- sare și piper, după gust
- suc de lămâie, după gust
- 50 gr parmezan răzuit
Tartă cu sparanghel și brânzeturi servită cu pesto de leurdă - Mod de preparare
Începem cu prepararea tartei, iar în timp ce aceasta se coace la cuptor vom prepara sosul pesto de leurdă.
Citește și: Quiche fără blat. Rețeta zilei la Super Neatza, 28 aprilie 2022, preparată de Andra@hypnoticfoodie
Cum preparăm tartă cu sparanghel și brânzeturi
Așezăm foaia de aluat într-o tavă și îi crestăm margini de 2 cm, de jur în prejur, cu lama unui cuțit, dar fără a străpunge complet aluatul. Marginile aluatului le ungem cu ou bătut. În interiorul aluatului foietaj întinem amestecul de mascarpone cu ricotta și cașcaval răzuit.
Curățăm sparanghelul de partea lemnoasă, îl spălăm și îl ștergem cu prosoape de hîârtie și îl așezăm frumos deasupra amestecului de brânzeturi.
Punem tarta cu sparanghel și brânzeturi la cuptor, la 200 de grade Celsius pentru 15-20 de minute.
Cum preparăm sos pesto de leurdă
Tocăm mărunt leurda și frunzele de busuioc și le punem în interiorul unui mojar. Adăugăm sare și pisăm bine totul Când obținem o pastă omogenă adăugăm câte puțin ulei și amestecăm. Adăugăm și nucile mărunțite fin, parmezanul răzuit și potrivim gustul sosului pesto cu suc de lămâie.
Așteptăm să se tempereze tarta cu sparanghel și brânzeturi, o glazurăm cu acest sos pesto de leurdă, apoi o putem porționa frumos și savura alături de cei dragi, la una dintre mesele zilei.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de tartă cu sparanghel și brânzeturi servită cu pesto de leurdă, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat Andra în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 05 mai 2022, accesați materialul video de mai sus.
Gnocchi cu sos roșu. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 4 mai 2022... Ciorbă de lobodă gustoasă și acrișoară. Rețeta Andrei Ilias la Super Neatza, 5 mai 2022...