Antena Căutare

Kofta cu cartofi și sos de iaurt cu hasmațuchi. Rețetă preparată de Andra@hypnoticfoodie la Super Neatza, 28 aprilie 2022

În ediția din 28 aprilie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, Andra@hypnoticfoodie, invitata din bucătărie de astăzi a pregătit mai multe rețete de preparate absolut delicioase, printre care și rețeta de kofta cu cartofi și sos de iaurt cu hasmațuchi.

Chiftele arăbești pe salată verde, alături de cartofi și sos de iaurt cu hasmuțachi Galerie
Pentru masa de prănz servită în familie este mai mult decât perfectă rețeta Kofta cu cartofi și sos de iaurt cu hasmațuchi | Shutterstock

Andra Ilias, alias Andra@hypnoticfoodie, bucătarul de serviciu al matinalului Super Neatza în ediția din 28 aprilie 2022, a preparat mai multe rețete culinare absolut delicioase, printre care și rețeta de kofta cu cartofi și sos de iaurt cu hasmațuchi.

Kofta sau "Kafta" este denumirea unor frigărui din bucătăria arabească, de forma micilor românești. Se prepară din carne tocata amestecată cu condimente arăbești și ierburi aromatice tocate fin. De obicei se prepară pe grătar și se servesc cu salate de crudități, sosuri pe bază de iaurt și lipii .

Citește și: Chiftele de cartofi cu legume mexicane

Hasmațuchi este o plantă aromatică din familia pătrunjelului, foarte asemănătoare ca aspect cu acesta. Este folosit ca și condiment, dar și ca plantă medicinală, având numeroase beneficii pentru sănătate, fiind bogat în vitamina C, dar și în antioxidanți.

Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi un altfel de chiftele, dar și un sos delicios de iaurt.

Citește și: Chiftele la cuptor în sos bechamel

Kofta cu cartofi și sos de iaurt cu hasmațuchi - Ingrediente

Împărțim lista de ingrediente pe categorii, pentru a ne fi mai ușor la modul de preparare.

Ingrediente pentru kofta:

  • 800 gr carne tocată, de porc și vită
  • sare și piper, după gust
  • 1/4 linguriță cu fulgi de chili
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 3-4 căței de usturoi

Pentru prepararea cartofilor:

  • 500 gr cartofi
  • unt și ulei
  • sare și piper
  • boia de ardei dulce

Pentru sosul de iaurt cu hamațuchi:

  • 400 gr iaurt grecesc
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 legătură de hamațuchi
  • sare și piper, proaspat macinate

Rețeta Kofta cu cartofi și sos de iaurt cu hasmațuchi - Mod de preparare

Se începe cu pregătirea compoziției pentru chiftelele arăbești care va sta la rece cel puțin 30 de minute, pentru a se întrepătrunde bine aromele. Între timp se pregătesc și cartofii, dar și ingredientele pentru sosul de iaurt.

Citește și: Quiche fără blat. Rețeta zilei la Super Neatza, 28 aprilie 2022, preparată de Andra@hypnoticfoodie

Cum se prepară chiftelele arăbești Kofta

Se pune amestecul de carne tocată într-un bol și se adaugă sare și piper, fulgii de chili și se amestecă bine toate ingredientele. Se toacă ceapa verde mărunt, la fel și pătrunjelul verde, iar usturoiul se dă pe răzătoare. Se adaugă peste carnea tocată și din nou se amestecă bine compoziția.

Se acoperă bolul cu o folie de prospețime și se pune la rece pentru cel puțin 30 de minute.

După acest interval de timp se pune o tigaie antiaderentă la încins, sau un grill. Se ia din compoziția de carne tocată și se formează chiftelele de mărimea mititeilor românești. Se înfig în ele bețișoare de frugărui și se așază pe grilul încins. Se prepară ca și micii întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Cum pe prepară cartofii la cuptor

Se curăță cartofii, se spală și se feliază. Se așază într-o tavă de cuptor unsă cu ulei. Se presară peste cartofi sare, piper și boia de ardei, apoi se masează cu puțin unt moale. Se daucartofii la cuptor la temperatură medie pentru 35-40 de minute.

Citește și: Salată de ouă fierte cu pește și orez. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 26 aprilie 2022

Pe parcurs se mai agită tava din cuptor pentru a se întoarce cartofii de pe o parte pe cealaltă.

Cum se prepară sosul de iaurt cu hasmațuchi

Se spală bine frunzele de hasmațucki și se toacă mărunt. Usturoiul se curăță, se pisează cu sare și se amestecă cu ulei, ca pentru mujdei. Se adaugă iaurtul, apoi verdeața și se amestecă bine.

Se servesc chiftelele arăbești cu sosul de iaurt și cartofii la cuptor.

Spor și poftă bună!

Quiche fără blat. Rețeta zilei la Super Neatza, 28 aprilie 2022, preparată de Andra@hypnoticfoodie... Prăjitură în straturi cu cremă de vanilie, pandișpan cu mac și bezea cu nucă. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 29 apri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x