Antena Căutare

Tartă cu ciocolată și portocale. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 18 martie 2022

În ediția din 18 martie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, a preparat o delicioasă și spectaculoasă tartă de ciocolată cu portocale.

combinația de ciocolată cu portocale este extrem de savuroasă Galerie
Două tarte cu ciocolată și portocale preparate de Vlăduț | Rețeta lui Vlăduț

Pentru că este vineri și este zi de desert, Vlăduț, bucătarul matinalului Super Neatza, a preparat o minunată tartă cu ciocolată și portocale pe care a denumit-o ”Tartă portocalată de ciocolată”. Tarta conține o combinație minunată între dulceața din coajă de portocală și crema de ciocolată.

Și pentru că este o tartă foarte gustoasă, și va dispărea rapid de pe masă, Vlăduț nu a preparat doar una, ci două, în tăvi cu diametrul de 24 cm. Tartele se diferențiază între ele doar prin decor. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare explicat pas cu pas pentru a prepara și voi așa delicioasă tartă pentru răsfățul din weekend.

Citește și: Tartă Banoffee. Rețetă de tartă cu banane și caramel

Tartă cu ciocolată și portocale - Ingrediente

Aveți nevoie de câteva ingrediente simple pentru baza tartei, de ingrediente mai speciale pentru cremă si alte câteva ingrediente pentru glazura de ciocolată și decor. Important este să optați pentru ingrediente de calitate.

Pentru crusta de biscuiți:

  • 800 de gr de biscuiți cu unt
  • 400 gr de unt cu 82% grăsime
  • 1 praf de sare

Pentru crema de ciocolată:

  • 800 gr ciocolată cu lapte
  • 400 gr ciocolată amăruie
  • 1 l frișcă lichidă, ușor îndulcită
  • 50 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 gr dulceață din coji de portocale
  • 500 gr mascarpone
  • 1 praf de sare

Pentru glazura de ciocolată și decor:

  • 400 gr ciocolată amăruie
  • 300 ml frișcă lichidă
  • drajeuri
  • jeleuri
  • căpșuni

Citește și: Efectul surprinzător al consumului de ciocolată neagră. Ce a dezvăluit un nou studiu

Rețetă de tartă cu ciocolată și portocale - Mod de preparare

Se începe cu prepararea crustei de biscuiți.

Biscuiții se macină fin și se amestecă cu unt topit și un praf de sare. Cu această compoziție de biscuiți se tapetează interioarele tăvilor de copt atât la bază cât și pe pereții laterali. Tăvile se pun la cuptor pentru 15 la 200 de grade Celsius.

Citește și: Tartă cu orez cu lapte și sos caramel sărat cu fructe. Rețeta lui Chef Nicolai Tand la Super Neatza, 15 februarie 2022

Cum se prepară crema de ciocolată cu portocale

Se pune frișca lichidă într-un vas, la încălzit, iar când este aproape de punctul de fierbere se adaugă ambele tipuri de ciocolată. Se trage vasul de pe foc și se amestecă intens până când ciocolata este topită. Se adaugă untul și din nou se amestecă pentru omogenizare. Se lasă crema să se tempereze puțin.

Apoi se adaugă și mascarponele și se amestecă cu ajutorul mixerului pentru a obține o cremă fină și omogenă. Cojile de portocală din dulceață se taie în cuburi mici și se adaugă în crema de ciocolată. Se toarnă crema în interiorul crustelor de biscuiți și se pun tăvile la rece pentru 2-3 ore.

Citește și: Ce se poate întâmplă dacă bei constant suc de portocale. Cu ce afecțiune te poți confrunta

După acest interval se prepară glazura de ciocolată. Se procedează în același mod ca la prepararea cremei. Se încălzește frișca și se topește ciocolata în ea. Se lasă să se tempereze 5-6 minute și se toarnă deasupra cremei de ciocolată, în ambele tăvi cu tarte. Se pun din nou tartele la rece până când glazura devine fermă. Apoi se decorează tartele cu ingredientele pentru decor după propria imaginație.

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de tartă cu ciocolată și portocale, dar și pentru a nu pierde sfaturi utile de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.

Rețetă de prăjitură cu mălai și portocale, preparată de Andra Iliaș la Super Neatza, 11 februarie 2022... De ce a lipsit Dani Oțil de la matinalul Neatza cu Răzvan și Dani. Fanii au rămas surprinși...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x