Pe lângă rețeta de frigănele pentru mic dejun și o rețetă de saramură de pui cu mămăliguță, chef Nicolai Tand a preparat în ediția din 15 februarie 2022 a matinalului Super Neatza și o rețetă de desert interesantă și delicioasă. Spre surprinderea matinalilor Nicolai a preparat o minunată tartă cu orez cu lapte și sos caramel sărat cu fructe.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa desert interesant și delicios cu care să-i răsfățați pe cei dragi.
Tartă cu orez cu lapte și sos caramel sărat cu fructe - Ingrediente
Vom avea nevoie de ingrediente pentru crusta din aluat fraged, pentru orezul cu lapte și pentru sosul caramel sărat și fructele adăugate
Citește și: Fructe care ajută la scăderea colesterolului. Specialiștii le recomandă în dieta zilnică
Pentru crustă:
- 350 gr făină
- 125 gr unt
- 30 ml apă rece
- 1 praf de sare
- 30 gr zahăr
Pentru orez cu lapte:
- 250 gr orez cu bob rotund
- 500 ml lapte
- 250 ml apă
- 100 gr zahăr
- esență de vanilie
- 1 vârf de linguriță cu sare
Pentru sos caramel și fructe:
- 250 gr zahăr
- 50 ml apă
- 400 ml frișcă lichidă
- 250 gr unt
- 1 linguriță de sare grunjoasă
- 200 gr afine și căpșuni
Tartă cu orez cu lapte și sos caramel sărat cu fructe - Mod de preparare
Se începe cu aluatul fraged pentru crusta tartei, care necesită un timp de pregătire și relaxare și un alt timp de coacere.
Pentru a pregăti aluatul de tartă, făina se trece prin sită, se amestecă cu sarea, apoi se adaugă untul rece tăiat în cuburi și se frământă aluatul cu vârfurile degetelor, până când devine nisipos. Se potrivește textura aluatului cu apă rece. Aluatul se acoperă cu o folie de prospețime și se lasă la odihnit până se pregătește orezul cu lapte și sosul caramel sărat.
Citește și: Rețetă de tartă cu pere și cremă de migdale, preparată de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani
Aluatul fraged pentru tartă se întinde într-o tavă de cuptor și se înțeapă cu o furculiță din loc în loc. Se coace pentru 15 minute la 200 de grade Celsius.
Cum se prepară orezul cu lapte
Se clătește orezul cu apă rece și se pune într-un vas cu pereți dubli. Se acopreă cu apă și se pune la fiert. În alt vas se pune laptele la fiert. Se lasă să fiarbă până când atinge punctul de fierbere și se adaugă sarea.
Când orezul absoarbe toată apa, se adaugă laptele fierbinte și se continuă fierberea. Se lasă orezul să se hidrateze bine până când absoarbe și laptele, apoi se adaugă zahărul și vanilia. Se lasă la răcit.
Citește și: Rețetă de friganele, preparată de chef Nicolai Tand la Super Neatza, 15 februarie 2022
Cum se prepară sosul caramel sărat
Se pune zahărul la caramelizat împreună cu 50 ml de apă. Se lasă până când se diluează, apoi se adaugă smântâna lichidă. Se amestecă ușor pentru omogenizare și se adaugă untul tăiat în cuburi. Când untul este topit și sosul caramel este omogen, se stinge focul și se adaugă sarea grunjoasă.
Cum se asamblează delicioasa tartă cu orez cu lapte și sos caramel sărat cu fructe
În interiorul crustei de tartă se întinde orezul cu lapte răcit, iar deasupra sosul caramel sărat, ușor fierbinte.
Peste sos se presară fructele și se lasă tarta la rece pentru 1-2 ore înainte de porționare.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de tartă cu orez cu lapte și sos caramel sărat cu fructe, dar și pentru a descoperi ce rețete a mai preparat chef Nicolai Tand în ediția dein 15 februarie 2022 a matinalului Super Neatza, accesați materialului video de mai sus.
Rețetă de friganele, preparată de chef Nicolai Tand la Super Neatza, 15 februarie 2022... Ce schimbări apar în viața unei femei după ce naște, în funcție de vibrația interioară.Numerologul Corina Stratulat ne s...