Tartar de vită și cartofi noi cu pește, rețete gătite de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand a pregătit la Neatza cu Răzvan și Dani două rețete rapide și delicioase și anume: Tartar de vită și cartofi noi cu pește.

Colaj de poze cu tartar de vită și cartofi noi cu pește

Neatza cu Răzvan și Dani

După cum ne-a obișnuit, Chef Nicolai Tand, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat în cadrul matinalului, nu una, ci două rețete pe cât de simple, pe atât de gustoase și interesante: Tartar de vită și cartofi noi cu pește.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a-i delecta și voi pe cei dragi cu așa preparate gustoase și ușor de preparat.

Rețeta Tartar de vită - Ingrediente

  • 500 gr pulpă de vită
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă roșie
  • sare și piper
  • 50 gr capere
  • 150 gr castraveți murați
  • 1 legătură de chivas
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 1/2 legătură de mărar
  • suc de lămâie
  • ulei de măsline
  • 2-3 linguri de maioneză

Rețeta Tartar de vită - Mod de preparare

De obicei rețetele de tartar se prepară cu pește crud, însă Nicolai Tand a ales de data aceasta carnea de vită.

Pulpa de vită se curăță de tendoane și grăsime, se filetează subțire, apoi se toacă mărunt. Se asezonează cu sare și piper. Ceapa se curăță și se toacă mărunt, apoi se pune pentru 7-8 minute în apă rece. Se scurge bine și se adaugă peste carne. Tot peste carne se adaugă și chivas tocate rondele și pătrunjel verde tocat și asezonat cu ulei de măsline și suc de lămâie.

Maioneza se amestecă cu caperele, se procesează cu ajutorul blenderului și se transformă într-o pastă. Se adaugă sare, piper, suc de lămâie, apoi se amestecă cu celelalte ingrediente.

Citește și: Cele mai interesante rețete de tartar și sfaturi pentru pregătirea acestora

Se așază tartarul de vită pe platoul decorat cu frunze de salată.

Rețeta de cartofi noi cu pește - Ingrediente

  • 500 gr cartofi noi
  • 1 pește cu carne albă
  • sare și piper
  • pătrunjel verde
  • mărar verde
  • ulei de măsline
  • suc de lămâie

Rețeta de cartofi noi cu pește - Mod de preparare

Se spală bine cartofii și se pun la fiert în apă cu sare. Peștele se curăță, se filetează și se rupe în bucăți mici.

Când cartofii sunt fierți, se scurg, se strivesc ușor și se așază peste ei bucățile de pește. Astfel, peștele se va găti ușor la aburii cartofilor. Puteți opta pentru a prepara cartofi noi la cuptor.

Citește și: Rețetă de plăcintă cu pui și cartofi noi, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Se spală pătrunjelul verde și mărarul, se toacă și se amestecă cu ulei de măsline și suc de lămâie. Se așază deasupra bucăților de pește, în timpul servirii.

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de tartar de vită și al rețetei de cartofi noi cu pește, accesați videoclipul de mai sus.

Ultimele știri