Pentru că este vineri, Vlăduț, bucătarul matinalului Super Neatza, a preparat o rețetă de tiramisu cu portocale și mini eclere, un desert ce vă poate folosi drept inspirațoie pentru sărbătorile de iarnă.
Tortul este de fapt o combinație între clasicul tort Tiramisu și tortul Diplomat. Pișcoturile trampate cu cafea sunt combinate cu o cremă de mascarpone cu frișcă în care se răsfață cuburi de bortocale. Puțină dulceață de zmeură va marmora frumos crema, iar coaja de portocală răzuită o va aromatiza foarte plăcut.
Citește și: Rețetă de eclere cu cremă de vanilie și ciocolată
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi un astfel de tiramisu delicios și spectaculos.
Tiramisu cu portocale și mini eclere - Ingrediente
- 1 pachet de pișcoturi de șampanie
- 250 ml cafea fiartă și îndulcită după gust
- 500 gr mascarpone
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 150 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
- 3-4 portocale
- 10-12 mini eclere cu cremă de vanilie
- 100 gr ciocolată amăruie
- 50 gr ciocolată albă
- 2 linguri cu dulceață de zmeură
Citește și: Tiramisu alb. Deliciul perfect pentru întreaga familie
Rețetă de tiramisu cu portocale și mini eclere - Mod de preparare
Se începe cu prepararea cafelei la filtru sau la expressor care se îndulcește cu puți zahăr. Vom ține cont că și pișcoturile sunt dulci.
Următorul pas constă în prepaparea cremei de mascarpone cu frișcă. Se mixează smântâna pentru frișcă până când capătă cremozitate, apoi se adaugă zahărul și se mixează în continuare până când se obține o frișcă fermă, numai bună de folosit la deserturi.
Un sfert din cantitatea de frișcă se păstrează pentru decorul tortului, iar restul se amestecă cu mascarponele. În această cremă se adaugă cuburi de portocale.
Când avem aceste preparate gata, putem să pregătim tortul Tiramisu.
Citește și: De ce e recomandat să eviți sucul de portocale dimineața. Cum îți afectează greutatea
Cum e asamblează tortul Tiramisu
Se folosește o formă de tort rotundă și cu pereți detașabili, având diametrul de 24-26 cm.
La baza formei se așază un rând de pișcoturi trecute ușor prin cafea. Peste acestea se adaugă jumătate din cantitatea de crema de mascarpone cu frișcă și portocale.
Citește și: Tort Pavlova cu frișcă și căpșuni, rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 29 noiembrie 2021
Deasupra se glazurează cu dulceață de zmeură și se trece cu lingura prin cremă pentru a se marmora frumos cu dulceața. Urmează un alt rând de pișcoturi trecute prin cafea și restul de cremă deasupra. Din nou se marmorează crema cu dulceață de zmeură și se presară pe deasupra coajă de portocală răzuită fin. Se întinde deasupra creme frișca oprită, iar în aceasta se așază mini eclerele și felii de portocale confiate.
Citește și: Tiramisu cu căpșuni. Rețeta unui desert de nerefuzat
Mini eclerele se vor glazura cu ciocolată amăruie topită, iar din ciocolata albă, topită și aceasta. se trazează mici dungi peste ciocolata amăruie, pentru a simula zăpada.
Tortul Tiramisu cu portocale și mini eclere se dă la rece pentru cel puțin o oră înainte de a-l porționa.
Pentru mai multe detalii despre rețeta lui Vladuț la Super Neatza, 10 decembrie 2021, accesați materialul video de mai sus.
Provocarea YOXO nu se încheie. Cine învinge? Iată cum încearcă Ramona Olaru să câștige în lipsa lui Florin Ristei... Ultima zi a provocării YOXO. Ramona Olaru și Florin Ristei, lupta a fost strânsă. Care dintre ei a câștigat...