Pentru că vinerea în platoul de la Super Neatza se gătește desert, în ediția din 28 ianuarie 2022 a matinalului, Vlăduț, îndrăgitul bucătar al emisiunii, i-a surprins pe matinali cu un delicios și spectaculos tort de biscuiți cu ciocolată albă și căpșuni.
Este o idee de desert pe care îl puteți prepara și voi pentru a-i surprinde plăcut pe cei dragi cu el. Vă oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea unui astfel de tort simplu și delicios.
Citește și: Tort de biscuiți cu ciocolată și fistic, fără coacere
Tort de biscuiți cu ciocolată albă și căpșuni - Ingrediente
Rețeta de tort se compune dintr-un blat de biscuiți, o cremă de ciocolată cu căpșuni și câteva elemente pentru decor.
Citește și: Obiceiul alimentar care reduce pofta de dulce. Ce recomandă nutriționiștii
Ingrediente pentru blat de biscuiți cu diametrul de 26 cm:
- 400 gr de biscuiți populari
- 200 gr unt cu 82% grăsime
Citește și: Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt
Ingrediente pentru cremă:
- 600 gr ciocolată albă
- 250 ml frișcă lichidă
- 150 gr unt
- coaja și sucul de la 2 lime
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- 1 kg căpșuni
Citeste si: Biscuiți cu cocos din 3 ingrediente. Rețetă fără coacere
Ingrediente pentru decor:
- 50 gr fistic
- 100 gr ciocolată amăruie
Citește și: Biscuiți fragezi de post, cu gem de căpșuni
Tort de biscuiți cu ciocolată albă și căpșuni - Mod de preparare
Chiar dacă tortul se compune din mai multe elemente, prepararea acestora este simplă și rapidă. Mai mult durează timpul de așteptare până la servirea deliciosului tort.
Cum se prepară blatul de biscuiți
Cu ajutorul robotului, sau a unui chopper se mărunțesc biscuiții fin.
Citește și: Ruladă de biscuiți cu cremă de unt și nucă de cocos
Untul se topește și se adaugă peste biscuiții mărunțiți. Se amestecă bine până se omogenizează compoziția. Cu această compoziție se îmbracă interiorul formei de copt, atât la bază cât și pe părțile laterale. Se presează bine compoziția de biscuiți și se uniformizează, apoi se coace pentru 10-15 minute la 200 de grade.
Cum se prepară crema de ciocolată
Într-un vas, la foc de intensitate mică, se pune frișca lichidă la încălzit. Se lasă până aproape de punctul de fierbere, apoi se ridică de pe foc. Se adaugă ciocolata ruptă și se amestecă intens până când se topește ciocolata. Se adaugă și untul, coaja și sucul de la 2 lime și esența de vanilie. Se omogenizează bine crema de ciocolată albă.
În interiorul crustei de biscuiți se așază căpșunile cu vârfurile în sus, după ce li se îndepărtează partea verde. Printre căpșuni se toarnă în fir subțire, crema de ciocolată albă. De jur împrejur, pe marginile cremei, se presară fistic mărunțit.
Se pune tortul astfel asamblat la frigider pentru 2-3 ore, până când se întărește crema de ciocolată albă.
Citește și: Tiramisu cu portocale și mini eclere. Rețeta lui Vladuț la Super Neatza, 10 decembrie 2021
Ciocolata amăruie se topește pe baie de aburi, iar cu aceasta, folosind o pensulă, se glazurează marginile crustei de biscuiți și vârfurile căpșunilor.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de tort de biscuiți cu ciocolată albă și căpșuni, dar și pentru a beneficia de sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.